Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors sol·licita a les administracions que augmenten les partides pressupostàries per a educar en valors responsables i sostenibles als més joves

La Unió de Consumidors sol·licita a les administracions que augmenten les partides pressupostàries per a educar en valors responsables i sostenibles als més joves

La Unió de Consumidors sol·licita a les administracions que augmenten les partides pressupostàries per a educar en valors responsables i sostenibles als més joves

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Joventut que es va celebrar ahir, ha sol·licitat a totes les Administracions l’increment de les partides pressupostàries en accions que contribuïsquen a educar als més joves en valors responsables i sostenibles per a conscienciar a la joventut en nou hàbits de consum que contribuïsquen a la millora d’una societat més justa i solidària.

De tots és sabut que el paper prescriptor de les generacions més joves pot beneficiar-se en la millora i en el canvi d’hàbits de la societat i la implantació de nous hàbits de consum més sostenibles pot contribuir a millorar els valors actuals en els que estem educats en l’actualitat. Per això, des de la Unió de Consumidors consideren necessari que s’incremente d’una manera considerable les partides pressupostàries destinades a l’execució de programes i plans destinats a la població més jove per educar en altra sèrie de valors que contribuïsquen a canvis d’hàbits que milloren determinats hàbits socials de la ciutadania actual.

En este sentit el seu secretari, Vicente Inglada, ha manifestat la necessitat d’incrementar les partides pressupostàries en àmbits com l’educació, les polítiques socials i l’ocupació, ja que són accions que poden contribuir a la millora de la situació social i afavorir la seua capacitat de dependència de les seues pròpies famílies que segueixen estant molt per davall de la mitja d’altres països europeus. Inglada ha volgut recolzar la campanya promoguda pel Consell Valencià de la Joventut en la que es destaca la poca incidència del discurs dels més joves, assenyalant la indiferència que provoquen les seues reivindicacions. “És molt trist que els joves opinen que els seus problemes no ens importen, deuríem reflexionar molt davant aquest problema.”

Per això, des de la Unió de Consumidors sol·licitem a totes les Administracions una reflexió seria davant este problema que si bé ha millorat en els últims anys, segueix sent un tema fonamental a l’hora de millorar en la societat en la que vivim.

A més a més, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha sol·licitat que totes les Administracions reflexionen sobre este problema i busquen solucions per a millorar la precarietat d’este col·lectiu que segueix patint com un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat.

Per últim, Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana considera necessari una actuació ràpida per a modificar els canvis d’hàbits de consum que, si bé considera necessaris, deixen de costat algunes qüestions socials importants. “Els hàbits de consum dels més joves estan revolucionant els hàbits de compres de la resta de la societat, el comerç tradicional i de proximitat, les compres online estan revolucionant les modes i costums dels més joves, incloent les modalitats de pagament.

Des de la Unió de Consumidors sol·liciten a tots els sectors implicats que innoven i busquen formes atractives per a tot tipus de persones consumidores, al mateix temps que sol·liciten precaució davant determinades accions que puguen vulnerar els drets de les persones consumidores. Per això, és necessari que les Administracions siguen coneixedores d’estos canvis e invertisquen en estes accions que estan modificant els hàbits de consum dels més joves i de tota la societat en general.

Compartir amb: