Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLES FAMÍLIES VALENCIANES DESTINARAN 791€ DE MITJA A CELEBRAR EL NADAL

LES FAMÍLIES VALENCIANES DESTINARAN 791€ DE MITJA A CELEBRAR EL NADAL

La majoria mantindran el mateix pressupost que l’any passat

València, a 5 de Desembre de 2.017.- Un 67,6% dels ciutadans ha declarat que té previst destinar el mateix pressupost que l’any passat per a les despeses de les Festes Nadalenques, un 19,1% gastarà més diners i un 13,3% menys. Aquestes són algunes de les conclusions de l’Enquesta que Sobre les Despeses Nadalenques ha realitzat la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de conèixer si ha variat la situació econòmica dels valencians pel que fa a l’any passat, i quin és el seu pressupost de despeses que té previst destinar per a celebrar les pròximes festes nadalenques.

Quant al pressupost que tenen previst destinar a loteria, de mitjana els valencians gasten 110€ a participar en el sorteig del dia 22 de desembre i en el sorteig del Xiquet, encara que el 80% d’aquest pressupost és per al de desembre, on existeix una major participació i es destina més diners a adquirir dècims o participacions.

La celebració de menjars amb amics i familiars en la llar és una altra de les partides que s’ha tingut en compte en aquesta enquesta, de fet és on quasi tots els enquestats té previst un pressupost. Quant als imports que té previst destinar a comprar menjar i productes nadalencs per als menjars i sopars típics de Nadal, un 31,7% es gasten entre 100€ i 200€; un 25,4% entre 200 i 300€, un 24,2% entre 50€ i 100€ ; un 10% més de 300€. La resta de ciutadans té pressupostat menys de 50€. Per tant, de mitjana en menjars que se celebren a casa amb familiars destinen 198€.

Per als menjars i sopars d’amics i familiars en bars i restaurants majoritàriament els enquestats tenen previst dedicar imports bastant més inferiors. Un 40,9% destinarà menys de 100€ i un 18,2% no destinara cap €. La mateixa tendència es manifesta quant a pressupost per a oci i eixir amb els amics, un 60,5% destina menys de 100€ a aquesta partida i un 10,6% no destina gens. De mitjana destinen 97€ en sopars i restaurant i 88€ en oci.

En la compra de regals és on més diners tenen previst gastar els ciutadans, un 58,5% declara destina més de 200€ a adquirir productes i articles, i només un 3% no compra cap regal. En canvi quan s’ha preguntat pels joguets, un 30,2% ha declarat que no compra i un 33,4% es gasta de mitjana entre 50 i 100€ en joguets. Encara que se celebren les dues festivitats, majoritàriament es manté la tradició de lliurar els regals en Reyes. En regals és on més diners destinen les famílies valencianes 245€ de mitjana, i en joguets gasten 53€.

També s’ha preguntat si aprofiten en aquestes festes per a realitzar algun viatge organitzat, i un 70´6% han declarat que no. Quant a la quantitat que van a destinar a la realització del viatge, de mitjana uns 500€.

Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “en aquestes dates és necessari adoptar pautes de consum conscient, intel·ligent, solidari i sostenible i tenir en compte els consells i recomanacions de les associacions de consumidors”.

RECOMANACIONS
1. No deixe les compres per a l’últim moment. Si les fa amb temps podrà comparar preus i qualitats sense presses.
2. Faça una llista amb el que realment necessita comprar i no s’excedisca del pressupost que disposa.
3. Recorde que el que el més publicitado no és necessàriament el millor.
4. Vaja amb compte en la utilització de targetes de pagament. La despesa al principi no es nota, però després arriben les factures…
5. Rebutge embolcalls excessius i opte per alternatives decoratives respectuoses amb el medi ambient. Per descomptat, gens de arbolitos naturals…
6. Per a reclamar li seran molt útils els tiquets i factures de compra. Conserve’ls!
7. Si va a comprar productes de telefonia, informàtica o electrodomèstics exigisca una garantia mínima de dos anys i fullets informatius en espanyol.
8. Llija atentament les etiquetes ja que poden contenir informació important.
9. Si va a assistir a alguna festa o **cotillón assegure’s que tant els organitzadors com el local posseeixen les autoritzacions administratives corresponents.
10. Tinga en compte l’edat dels xiquets i xiquetes a l’hora de triar els joguets. També convé prestar especial atenció a la procedència dels joguets, especialment en basars multipreu, ja que, desgraciadament, el segell de seguretat “CE” pot ser falsificat i no hi ha manera de saber si els productes han passat els controls de seguretat i qualitat exigits. No adquirisca joguets que fomenten actituds o conductes sexistes, xenòfobes o violentes.

Compartir amb: