Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaQuant li pot costar la celebració d’una comunió a les famílies valencianes?

Quant li pot costar la celebració d’una comunió a les famílies valencianes?

Quant li pot costar la celebració d’una comunió a les famílies valencianes?

Segons un estudi de la Unió de Consumidors poden destinar prop de 9.000€

Maig és el mes en què majoritàriament molts xiquets i xiquetes prenen la Primera Comunió i, en aquestes dates les famílies es troben ultimant l’organització de l’esdeveniment, que és una de les celebracions més esperades per la infància. Aquest acte religiós s’ha convertit en un acte social que a vegades suposa un endeutament important per a moltes famílies. Per tant, és convenient tindre clar el tipus de celebració que es desitja, comptabilitzar totes les despeses i ajustar-se sempre al pressupost familiar, ja que el desemborsament econòmic pot disparar-se.

En aquest estudi de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana s’han tingut en compte tant les despeses més habituals en l’organització d’una comunió com aquells que al principi no es pressuposten, però que finalment es realitzen i incrementen el cost final. No hi ha dubte, que una de les partides més importants és el vestit i els complements del xiquet o la xiqueta, el preu mitjà d’un vestit de comunió per a xiquet és de 400€ i el de la xiqueta 512€, ja que a més del vestit, uns 500€, habitualment s’adquirisca algun detall per al pèl,50€, els guants, 12€, i el ca ca, 50€. A aquestes quantitats cal afegir el cost de les sabates, 55€, i la muda, 28€.

Una vegada equipats, cal tindre en compte altres complements com a rellotge, polsera, cadena, creu, etc. El desemborsament econòmic destinat a aquesta partida és molt ampli, ja que dependrà si s’opta per bijuteria, joieria etc. Com a preus mitjans es destinaran 315€ per als xiquets, que comprén rellotge, creu i cadena, i 613€ per a les xiquetes, ja que a més cal afegir l’adreç i la polsera.

El banquet sol ser la partida més cara sempre que es decidisca celebrar el menjar en un restaurant i convidar a familiars a amics pròxims a aquest esdeveniment. En el cas d’optar per un restaurant amb menú per a comunió, el preu mitjà és de 60€ per als adults i 45€ per als xiquets. Per tant, per a uns 60 convidats, que sol ser l’habitual entre amics i familiars, i 15 xiquets la invitació a menjar pot costar uns 3.600€ i 675€ respectivament. Altres despeses que se solen contractar per al menjar sol ser la taula de chuches, 120€, i unes activitats d’animació com a mag, globoflèxia, etc, 250€.

També cal tindre en compte el reportatge fotogràfic, 500€, el llibre de signatures dels convidats com a record,23€, els detalls, 5€, i el recordatori,3€, que se sol repartir entre els convidats.

A aquestes despeses cal afegir uns altres que no solen comptabilitzar i que habitualment es realitzen per a aquest esdeveniment com equipar la resta dels membres de la família, 1080€, i arranjament de casa o habitació,800€, traca 30€, església 80€, etc. En definitiva, el desemborsament econòmic de la celebració d’una comunió pot ser major o menor en funció de la situació econòmica de la família i dels desitjos del xiquet o xiqueta i família.

Segons Vicente Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “ les partides que més s’han incrementat són les de restauració i la vestimenta per l’increment del ipc”. Per tant, “és important que les famílies valencianes elaboren un pressupost familiar ajustat a la seua situació econòmica i eviten acudir a préstecs personals o crèdits ràpids”.

Recomanacions

Elaborar un pressupost d’acord amb les possibilitats econòmiques familiars i cenyir-se a ell tot el possible. Així es poden evitar excessos i endeutaments innecessaris.
Introduir en el pressupost les despeses previstes i un marge per a possibles afegits.
No deixar-se influir pels reclams publicitaris ni pel consumisme cada vegada més present en aquesta mena de celebracions.
Valorar la relació qualitat-preu en tots els productes i serveis.
Per a estalviar en les compres relacionades amb la Primera Comunió és molt convenient comparar preus en diferents establiments.
Després de comparar, adquirir cada article necessari a la botiga més econòmica i no realitzar tota la compra en un mateix establiment.
Reservar el banquet amb antelació, així hi haurà més possibilitats d’elecció de l’establiment i de trobar un preu més assequible.
No recórrer a crèdits ràpids ja que augmentaran l’endeutament familiar.

Compartir amb: