Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióRecomanacions davant les compres d’última hora per a Nadal

Recomanacions davant les compres d’última hora per a Nadal

Recomanacions davant les compres d’última hora per a Nadal

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana dona uns consells pràctics a tindre en compte en Nadal i reitera la necessitat de realitzar compres responsables, sostenibles e intel·ligents per part de les persones consumidores. En esta línia el seu Secretari, Vicente Inglada, al·ludeix a la capacitat dels consumidors per a realitzar un exercici de responsabilitat a l’hora de comprar i que apliquen els seus drets de persones consumidores, per lo que davant qualsevol problema apliquen el seu dret de reclamació.

 

 1. Abans de comprar:
 • Fer una previsió general de despeses en funció del seu pressupost, i procurar no excedir-se de les seues possibilitats.
 • Comparar detingudament els preus als diferents establiments: híper, super i xicotet comerç.
 • Preparar menús alternatius, tenir en compte que els productes típics són els que sofreixen un major increment. Consumir productes de proximitat i evitar el malbaratament d’aliments.

 

 1. Durant la compra:
 • No confiar a cegues en les marques publicitades, ja que la seua popularitat no significa que siguen necessàriament millors.
 • Llegir atentament les etiquetes dels productes que adquirisca, rebutjar sistemàticament els productes que no estiguen identificats, i posar màxima atenció a la data de caducitat.
 • Exigir sempre i conservar la nota de compra o factura, ja que és el document bàsic si s’ha de realitzar una reclamació.
 • Comprar joguets segurs i adequats a l’edat del xiquet. Posar màxima atenció als joguets importats.

 

 1. Després de comprar:
 • Si després de la compra sorgeix cap problema, sol·licite la fulla de reclamacions, obligatòria a tots els establiments, i posteriorment remeta-la a la Unió de Consumidors.

 

 1. Altres consells
 • Si decideix realitzar un viatge, recorde que la publicitat serveix com a clàusula contractual.
 • Màxima precaució amb les festes privades, assegures que reuneixen les condicions mínimes de seguretat.
 • Evite en tot moment l’excés d’envasos i envoltoris.

 

Per últim, Inglada senyala la necessitat de cuidar el nostre entorn natural i les nostres localitats i demana major consciència de la ciutadania respecte al reciclatge per la gran quantitat de residus de tot tipus que es generen en estes dates. Per això, sol·licita que s’utilitzen correctament els contenidors o punts nets de diferents residus i s’eviten malbarataments innecessaris per part de la ciutadania. Inglada recorda que amb estes decisions personals, tots i totes contribuïm a cuidar i millorar els nostres pobles i ciutats. Finalment, advoca per un consum responsables i que evite els excessos de tot tipus, en especial aquells que puguen generar problemes de hàbits no saludables.

Compartir amb: