Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaRecomanacions de la Unió de Consumidors davant la tornada al col·le

Recomanacions de la Unió de Consumidors davant la tornada al col·le

Recomanacions de la Unió de Consumidors davant la tornada al col·le

Planificar les nostres compres, reutilitzar el material escolar i roba de l’any anterior

Com cada any, en aquestes dates les famílies amb menors en edat escolar estan preparant la tornada al col·le. La Unió de Consumidors ha elaborat un decàleg de recomanacions per a reduir el desemborsament econòmic que els suposa a les famílies l’organització i preparatius de la volta al col·legi.

1.- Portar un control de les despeses relacionades amb la tornada al col·le. Una simple comptabilitat domèstica ens permetrà conéixer al detall totes les despeses fins al més insignificant i ens ajudarà a reduir la despesa que suposa el retorn a les aules.

2.- Repassar tot el material escolar que tenim a casa i fer una llista del que realment necessitem. Si tenim més fills, segur que per casa tenim carpetes, estotjos etc que haja utilitzat el major i encara se li puga traure profit.

3.- No comprar tot el material alhora en el mateix establiment, ja que pot haver-hi variacions de preus d’uns llocs a uns altres. Sempre cal comparar entre establiments, si ho fem a través d’internet serà més fàcil. Anar amb compte amb el tipus d’ofertes “emporte’s 3 i pague 2 “que són habituals en aquestes dates, ja que acabarem adquirint més material del que realment necessitem.

4.- No cal deixar-se portar pels desitjos del menor, al qual a més cal inculcar valors com el respecte i la sostenibilitat fomentant la conservació dels seus materials i la seua reutilització.

5.- No deixar-se influenciar pels productes escolars amb recursos publicitaris. Nombrós material escolar utilitza personatges del món de l’animació, de la televisió o del còmic per a promocionar la seua venda i pot encarir el preu final del producte.

6.- Abans de comprar, comparar també la qualitat dels articles decidint-se pel qual millor relació qualitat-preu tinga. Cal no oblidar que a vegades el barat ix car.

7.- Quant a la roba i calçat, traure partit de tot el que es puga de l’any anterior i amb una llista amb el necessari adquirir realment el que es necessite.

8.- En cas d’utilitzar uniforme, revisar la roba d’altres anys per a comprovar aquelles peces que poden continuar utilitzant-se, adquirir els packs de samarretes, calcetins i altres ofertes que sale més econòmic. També és convenient donar la roba d’uniforme que es queda xicoteta a l’alumnat del centre més xicotets.

9.- Planificar les compres i adquirir solament el necessari per als primers mesos del curs. D’aquesta manera ens possibilitarà la distribució de la despesa al llarg del curs, adaptant-se tant a les necessitats com a la situació climatològica de cada moment.

10.- No acudir a crèdits ràpids per al finançament de les despeses de la tornada al col·le ja que aquest tipus de préstecs tenen uns alts interessos que poden posar en escac l’economia familiar.

Compartir amb: