Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióLa Unió de Consumidors fomenta la Responsabilitat Social Corporativa amb la campanya “Amb els peus a terra”

La Unió de Consumidors fomenta la Responsabilitat Social Corporativa amb la campanya “Amb els peus a terra”

La Unió de Consumidors fomenta la Responsabilitat Social Corporativa amb la campanya “Amb els peus a terra”

La Responsabilitat Social Corporativa (RSC) és un enfocament empresarial que implica que les empreses consideren l’impacte de les seues activitats en la societat i el medi ambient, a més dels seus objectius econòmics i financers. La RSC implica que les empreses assumeixen la responsabilitat de les seues accions i cerquen contribuir positivament al benestar de la societat.

“Amb els peus a terra” és una acció de la Unió de Consumidors per a conscienciar a les empreses, organitzacions i administracions a assumir un compromís amb la societat i els drets de les persones consumidores.

A més, és crucial fomentar la consecució dels objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

 

Els beneficis de la Responsabilitat Social Corporativa són diversos:

1. Millora la reputació. La RSC millora la imatge de l’empresa i augmenta la confiança de les persones consumidores i socis.

2. Competitivitat. Les pràctiques sostenibles i ètiques poden ser un factor diferenciador en un mercat cada vegada més conscient de la responsabilitat social.

3. Satisfacció de l’Empleat. Les empreses compromeses amb la RSC sovint tenen empleats més compromesos i motivats.

4. Sostenibilitat. La RSC pot ajudar les empreses a evitar riscos legals i financers a llarg termini en operar de manera responsable.

 

Els pilars de la RSC

1. Responsabilitat cap a la Societat. Això inclou contribuir al benestar de les comunitats locals a través de donacions, voluntariat i suport a projectes socials.

2. Sostenibilitat Ambiental. Implica minimitzar l’impacte negatiu en el medi ambient mitjançant pràctiques sostenibles, reducció de residus i conservació de recursos naturals .

3. Ètica Empresarial. Significa operar de manera transparent, respectar els drets humans, promoure condicions laborals justes i mantindre alts estàndards ètics en totes les operacions.

Sens dubte, la Responsabilitat Social Corporativa ha de ser assumida i implementada per les empreses, incentivada pels governs i demandada per la societat. Per això, és important exercir una tasca de conscienciació sobre la importància de construir un món més just, acció que promovem des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Presidència de la Generalitat.

 

Compartir amb: