Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09

El 67,4% de la ciutadania no celebrarà menjars nadalencs en restaurants

Un 67,4% de la ciutadania ha declarat que no té previst celebrar alguna dels menjars i sopars típics de Nadal en restaurants, enfront del 29,1% que ja té realitzada la reserva i un 3,5% que encara no ho té decidit. Respecte a l’any anterior s’ha detectat un increment de persones consumidores que celebraran algun menjar o sopar en restaurants, ja que en les festes nadalenques de l’any passat només un 14,9% ho celebre en serveis de restauració. No obstant això, i encara que es duplica el percentatge de persones consumidores que té previst celebrar algun menjar o sopar nadalenc en restaurants, es manté la prudència i són conscients de reduir el màxim possible el nombre de contactes, especialment en llocs tancats. Aquestes són algunes de les conclusions de l’enquesta que sobre despeses i hàbits en les Festes Nadalenques ha realitzat la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de conéixer el pressupost que es destinarà i com té previst celebrar els dies més assenyalats en aquestes Festes Nadalenques.

Sense lloc a dubte és el menjar del dia de Nadal la que se celebrarà majoritàriament en restaurants, així ho manifesta un 51,2% de les persones enquestades, seguit dels sopars o menjars d’empresa amb un 14%, i en menor percentatge altres celebracions com a Any Nou, Dia de Reis i Nit de cap d’any. De fet, el 90% de les persones consultades tenen previst acomiadar l’any a casa pròpia, d’amics o familiars.

Quant al pressupost que destinaran per a celebrar aquestes festes, un 54,3% preveuen gastar-se el mateix de l’any passat, enfront d’un 25,4% que gastaran més i un 9,4% menys. Quant a les partides, un 18,1% de les persones enquestades gastaran més de 200€ en menjars i sopars nadalencs, un 28,3% entre 100 i 200€, un 17,4% menys de 100€ i un 36,2% no tenen un pressupost assignat. En regals i joguets, un 24,5% destinarà més de 250€, un 34,5% entre 150 i 250€, un 12,9% menys de 150€, i un 28,1% declaren no tindre un pressupost assignat.

Una altra de les qüestions plantejades a la ciutadania, és si a causa de les contínues informacions relacionades amb el desproveïment havia avançat les compres nadalenques davant el temor de no trobar els productes desitjats, i un 80,6% afirma que no enfront del 19,4% que manifesta que sí. En joguets i alimentació són on més han avançat les compres la ciutadania.

Enguany tampoc la ciutadania té previst aprofitar les Festes Nadalenques per a realitzar algun viatge, quasi el 80% així el manifesta; en canvi dels que sí, majoritàriament aprofitaren per a visitar a familiars i/ o amics.

Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “aquestes dades posen de manifest que la ciutadania està conscienciada i un any més es manté la prudència en les celebracions de les Festes Nadalenques”. No obstant això, la vacunació, el passaport *COVID i l’eliminació de les restriccions ha influït en què més persones consumidores celebren en restaurants alguns menjars nadalencs.

RECOMANACIONS

1.No deixe les compres per a l’últim moment. Si les fa amb temps podrà comparar preus qualitats sense presses i evitarà concentracions.

2.Faça una llista amb el que realment necessita comprar i no s’excedisca del pressupost de què disposa.

3.Recorde que el que el més publicitat no és necessàriament el millor.

4.Vaja amb compte en la utilització de targetes de pagament. La despesa al principi no es nota, però després arriben les factures.

5.Rebutge embolcalls excessius i opte per alternatives decoratives respectuoses amb el medi ambient. Per descomptat, res d’arbrets naturals i recorde utilitzar els contenidors de reciclatge de manera adequada.

6.Per a reclamar li seran molt útils els tiquets i factures de compra. Conserve’ls!

7.si comprarà productes de telefonia, informàtica o electrodomèstics exigisca una garantia mínima de dos anys i fullets informatius en espanyol.

8.Llija atentament les etiquetes ja que poden contindre informació important

9. Recorde que si realitza la compra en línia, disposa de 14 dies per a la devolució del producte.

Compartir amb: