Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaEl Peix de Llotja, un producte nostre, únic, sostenible i de molta qualitat
peix de llotja

El Peix de Llotja, un producte nostre, únic, sostenible i de molta qualitat

Presentació en el Mercat de Russafa de la campanya per a promoure el consum de peix dels ports de la Comunitat Valenciana

El mercat de Russafa de València ha sigut aquest matí l’escenari perfecte per a presentar la campanya de revaloració i promoció de peix fresc de les Llotges de la Comunitat Valenciana. L’acte, guiat per l’artista Eugeni Alemany, ha comptat amb la participació de Francisco Rodríguez Mulero, secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural; Carlos Galiana, regidor de Comerç de l’Ajuntament de València; i Vicente Pérez, president de la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de València. Així mateix han assistit a aquesta presentació Roger Llanes, director general de pesca, Agricultura i Ramaderia de la Generalitat Valenciana, els presidents de les Federacions i Confraries de Pescadors la Comunitat Valenciana i el secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, que també ha mostrat el seu suport a aquesta campanya promocional del Peix de LLotja.

“El Peix de Llotja és un producte únic, sostenible, de molta qualitat, un producte del que depenen directament més de 3.000 famílies de les tres províncies i unes 5.000 de manera indirecta i amb un valor de producció de 95 milions d’euros”, ha assenyalat Francisco Rodríguez Mulero que posat en valor el peix valencià i la seua marca Peix de Llotja com a segell de garantia que es distingeix en els punts de venda i en el sector de l’hostaleria. El secretari autonòmic d’Agricultura ha destacat la importància del peix mediterrani, “és el nostre producte, és un producte de proximitat, és el nostre sector pesquer”. Les Confraries de Pescadors, indica Francisco Rodríguez, “es tiren diàriament al mar per a capturar el millor peix fresc de la millor qualitat, un producte que ens identifica i que forma part de la nostra cultura i de la nostra gastronomia sana i equilibrada”.

Per la seua banda, Carlos Galiana ha posat en relleu el comerç de proximitat, el comerç “quilometre zero” i l’important paper que juguen els mercats municipals de la ciutat en la comercialització del Peix de LLotja. Per al regidor de Comerç, “la marca Peix de LLotja significa qualitat, sostenibilitat, proximitat i precisa promocionar-se com altres marques que també ens identifiquen, com és el cas dels productes de l’Horta”.

El president de la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de València, Vicente Pérez, ha agraït aquest tipus de campanyes que impulsen i revaloritzen el treball del sector pesquer i que compten amb el suport de les institucions públiques com la Generalitat Valenciana. Per a Vicente Pérez, el Peix de LLotja és un producte de gran qualitat i també representa el treball i la lluita diària de milers de famílies dels municipis costaners valencians.

A més de les intervencions, el conegut cuiner Nacho Romero, del restaurant valencià Kaymus, ha realitzat en el Mercat de Russafa un showcooking elaborant diverses tapes amb el peix de llotja com a ingredient principal. L’acte ha comptat amb la participació de nombrós públic que ha degustat les creacions culinàries i ha rebut informació i material promocional de la campanya Peix de LLotja.

Compartir amb: