Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesCampanyesJo estic associat. Jo sóc transparent

Jo estic associat. Jo sóc transparent

La participació ciutadana ha contribuït de manera fonamental a les transformacions produïdes en la societat espanyola en les últimes dècades.

Amb la Constitució de 1978, el nostre país introdueix en el seu ordenament jurídic el concepte de participació  com un dels seus principis  rectors,  i el dret d’associació, regulat en l’article 22 i entés com a dret fonamental, viu un període de vigor i puixança, amb la presència activa de nombroses entitats associatives de qualsevol tipus, amb una àmplia heterogeneïtat de finalitats i àmbits d’actuació.

Les noves tendències i demandes ciutadanes en matèria de transparència i govern obert, obliguen als poders públics, com assenyala la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, a “Promoure i fomentar la participació ciutadana en els assumptes públics, de forma individual o col·lectiva”.

Per estos motius, pot ser d’alt interés dedicar un temps i espai a la formació i a la reflexió sobre la capacitat de la participació social i de l’associacionisme per a ser ferramenta útil per a transformar i millorar la nostra societat.

 

 

 

Descarrega la informació
Compartir amb: