Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09

La Unió de Consumidors compara el preu de 80 joguets

Diferències de preu de fins a 12 €

 

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana UCCV ha realitzat un estudi per a comparar els preus dels joguets amb motiu de la campanya de Nadal 2018/2019. Amb l’objectiu de conéixer si existeixen variacions de preu d’un establiment a un altre s’ha comparat el preu de 80 joguets en cinc punts de venda. S’han estudiat tot tipus de joguets: per a menors de 3 anys, jocs de taula, nines, cotxes, figures d’acció etc.

 

En primer lloc, s’han comparat preus dels mateixos joguets en diferents establiments, botiga especialitzades, grans superfícies i empreses de comerç electrònic. Les diferències de preu més elevades oposades ascendeixen a 12€ i 10€.  Si tenim en compte el preu del joguet les diferències de preu poden arribar a representar entre el 25% i 30%, percentatge considerable si tenim en compte que s’adquireixen de mitjana 4 joguets per xiquet.

 

No obstant això, el més habitual de tots els joguets comparats és que existisquen diferències de cèntims, o de menys de 1€, de fet 45 dels joguets analitzats té està diferència de preu. Però cal tindre en compte que si s’adquireix el joguet en l’establiment més econòmic pot arribar a ser un import interessant ja que es compren habitualment diversos joguets, i sol ser l’època de l’any en la qual es destina més diners a joguets.

 

Quant a la publicitat d’ofertes i promocions oferides pels establiments, cal tindre en compte, que en alguns casos no és una rebaixa del preu del joguet, sinó un val per a gastar en el propi establiment, per la qual cosa incrementa la despesa final. També cal tindre en compte les ofertes de preus d’alguns joguets amb un termini de finalització, així com la disponibilitat, per la qual cosa és recomanable avançar en la mesura del possible les compres i no deixar-lo per a l’últim moment.

 

CONSELLS:

 

– Normalment és el preu i els desitjos del xiquet el que marca l’elecció del joguet. Però mai s’ha d’oblidar que, abans de res, han de ser segurs; i per a això el joguet ha de portar la marca CE. Per tant, s’han de rebutjar els joguets que no porten aquesta marca i denunciar-ho davant els organismes de consum.

 

– Comprovar sempre que en l’etiquetatge del joguet figure el nom, raó social o marca del producte i la direcció del fabricador o el seu representant legal o importador. Assegurar-se sempre que existeix aquest etiquetatge, i guardar el tiquet de compra del joguet, ja que en el cas que hi haja algun problema és important tindre aquestes dades per a qualsevol reclamació.

 

– En l’etiquetatge també han de figurar una sèrie d’advertiments quan siga necessari, com “No és convenient per a xiquets menors de tres anys” “Atenció. Utilitze’s amb equip de protecció” o “Atenció. Utilitzar només en aigua on el xiquet puga romandre dempeus i sota vigilància”. Advertiments que han d’aparéixer en l’etiquetatge dels joguets nàutics, químics o mòbils, com a patins etc.

 

-Tindre en compte l’edat mínima recomanada que indique, triar un joguet apropiat a l’edat del xiquet facilita el seu correcte ús per part del xicotet, amb el que això comporta per a la seua seguretat física. Mai oblidar-se que el joguet és per al xiquet pel que s’ha de tindre en compte les capacitats i necessitats.

Compartir amb: