Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesPublicacionsEls consumidors com usuaris de la televisió
Los Consumidores como usuarios de la televisión

Els consumidors com usuaris de la televisió

La televisió s’ha convertit en un element imprescindible en totes les llars, sent el centre d’atenció i dedicant-li gran part del nostre temps, fins a l’extrem de deixar de banda altres activitats socials, culturals i esportives a favor de l’anomenada “caixa tonta” .

Això és aprofitat, indubtablement, pels empresaris i comerciants (els anunciants), els qui volen arribar amb els seus anuncis i ofertes al més ampli nombre de consumidors possible a través de la televisió, modificant fins i tot els tradicionals anuncis per dedicar programació específica a la venda dels seus productes, dedicant temps, presentadors, suposats “consumidors satisfets”, etc.

No obstant això, en moltes ocasions el consumidor es deixa enlluernar pels mètodes de venda que utilitzen els empresaris en el moment d’oferir els seus productes a través de publicitat cridanera, anuncis sorprenents, cançons famoses, etc.

Tot això intenta crear un ambient que afavorisca el consum i deixe enrere qualsevol reticència del consumidor, tot i que aquest no es done compte, utilitzant en la major part de les ocasions aquesta publicitat fora dels temps habituals i als que estem acostumats (els anuncis) , moment en què el consumidor sol aprofitar per veure altres cadenes (zàping).

D’aquesta manera, podem trobar-nos amb anunciants en nombroses sèries, espais promocionals emmascarats en mini-documentals, pel·lícules, etc., moments en què el consumidor sol baixar la guàrdia al tractar-se d’espais fora dels típics “anuncis”.

Per aquest motiu, resulta imprescindible que el consumidor conega quins són aquests mètodes de venda, precisament per detectar-los i adoptar, si és possible, majors precaucions en el moment de prendre la seua decisió de compra.

I, de la mateixa manera, el teleespectador es converteix també en usuari de la programació dels diferents canals televisius, en què el consumidor es converteix en un mer objecte per “vendre” els seus productes i convèncer-los amb elaborats “documentals” sobre els avantatges de seus productes, forma de pagament, etc …

Les noves tecnologies permeten a més, una interactivitat que és utilitzada pels anunciants i programes de les cadenes, com a mitjà d’induir el consumidor a participar en programes, accedir a concursos, descarregar melodies o sintonies dels seus programes, etc …, això sí , mitjançant costós missatges SMS Premium, que no fan sinó engrandir la seva despesa telefònica.

Per això, es pretén que aquesta Guia siga una eina d’especial importància i que pot ajudar al coneixement pel consumidor del mercat i dels mètodes utilitzats per empresaris i professionals per vendre més i millor els seus productes i serveis a través de la televisió, així com les noves tecnologies i l’aparició de nous canals televisius.

Compartir amb: