Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióLa ciutadania recupera la normalitat de manera progressiva

La ciutadania recupera la normalitat de manera progressiva

La ciutadania recupera la normalitat de manera progressiva

El 74% manifesta sentir-se segur després de l’eliminació de l’ús obligatori de les mascaretes en interiors

Un mes després que deixaran de ser obligatòries les mascaretes en interiors, un 73,9% de la ciutadania manifesta sentir-se segura després de l’eliminació del seu ús obligatori en determinats espais interiors, enfront del 26,1% que no se sent segura. Aquesta és una de les conclusions que es desprén d’una enquesta realitzada per la Unió de Consumidors per a conéixer els hàbits de consum i la seua valoració després del canvi de normativa en la utilització de les màscares en interiors el passat 20 d’abril.

En aquest sentit, la ciutadania afirma que l’eliminació de les màscares no ha suposat canvis en els seus hàbits de compra i consum, ni ha suposat que deixen d’acudir als establiments en els quals ja no és obligatori portar-la per a poder accedir a aquest. En aquestes situacions un 69% opta per posar-se la mascareta. Únicament un 11,7% de la població ha decidit anar menys a bars, botigues i cinema.

Quan, a l’ús habitual de les mascaretes, un 16% només les utilitza en aquells llocs on el seu ús continua sent obligatori, el 37% li la posa depenent de la mena d’establiment o l’aglomeració, i el 47% de la ciutadania manifesta que continua portant la màscara en interiors on el seu ús no és obligatori.

La ciutadania que declara que continua utilitzant la màscara en espais interiors on no és obligatòria, opta un 51,5% pel tipus FFP2 i un 42.3% per la quirúrgica. Quant als espais tancats, les persones consumidores manifesten que la continuen portant un 39,3% en botigues i comerços, un 28% en cinemes i teatres, un 15,9% en concerts i oci nocturn, un 15% en el treball i un 12,1% en bars i restaurants. I els motius pels quals solen posar-se la màscara són especialment que siga un lloc molt concorregut o que hi ha molta gent en poc espai.

Quant a l’ús obligatori de la màscara en el seu lloc de treball per part de la direcció de l’empresa, el 18% declaren que si que és obligatòria per a tots els empleats, un 42,3% que és opcional el seu ús, i el percentatge restant no ho saben o no contesten.

Finalment, s’ha consultat sobre el pressupost destinat a l’adquisició de màscares, i pràcticament és el mateix percentatge de persones ciutadanes les que manifesten que sí que estan reduint la seua despesa i les que diuen que el mantenen.

En opinió de Vicente Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “les conclusions d’aquesta enquesta posen de manifest que la ciutadania està tornant a la normalitat de manera progressiva, al mateix temps que va adquirint confiança conforme evolucionen les dades de la pandèmia”. “No obstant això, també reflecteix la prudència que manté la ciutadania conscient que el virus no ha desaparegut”.

Compartir amb: