Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa ciutadania majoritàriament té previst acomiadar l’any celebrant-lo en domicilis particulars

La ciutadania majoritàriament té previst acomiadar l’any celebrant-lo en domicilis particulars

  • Enquesta de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana sobre la celebració de la Nit de cap d’any
Majoritàriament la ciutadania té previst celebrar la Nit de cap d’any en un domicili particular ja siga en família o amb amics, aquesta és una de les conclusions d’una enquesta que ha realitzat la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a conèixer els hàbits i pressupost dels valencians per a celebrar el cap d’any. Un 83,9% dels ciutadans ha declarat que té previst acomiadar l’any sopant en un domicili particular, especialment amb família (59,1%) i amics (45,6%).

Quant al pressupost que tenen previst destinar a aquesta celebració, un 52,7% gastaran com a màxim 50€, un 23,6% entre 50 i 75€, un 6,8% entre 75 i 100€, un 4,7% més de 100€. La resta o no té previst gastar-se res o encara no ho saben. La partida que majoritàriament es porta el pressupost dels valencians per a Nit de cap d’any és el sopar, un 80,8% així ho manifesten. Altres partides a les quals també destinen diners però en menor mesura són entrada per a cotillón, discoteca o pub, roba i complements per a aqueix dia, entrada a festivals, estades en hotel o casa rural.

El que sí que posa de manifest aquesta enquesta és que la ciutadania celebra la Nit de cap d’any, un 89,9% així ho afirma, enfront del 4,1% que no ho celebra i 6% que encara no ho sap o no contesta. Encara que és en un domicili particular on preferentment tenen previst acomiadar i rebre l’any, també hi ha consumidors que el celebraren en una discoteca o pub, hotel, festival de música, casa rural, càmping, falla, parc de boles.

Finalment, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana fa una sèrie de recomanacions a la ciutadania a tenir en compte.

  • Assegurar-se que la festa compta amb els permisos oportuns.
  • És important assenyalar que tenim dret al fet que es complisca l’oferit en la publicitat. Guardar l’entrada i la publicitat, que té valor contractual.
  • Per tant, molta cautela amb la compra d’entrades i com s’adquireixen.
  • Tenir en compte la seguretat del local, tant pel que fa a les instal·lacions com eixides d’emergència, extintors.
  • L’establiment ha de tenir la corresponent Assegurança de Responsabilitat Civil i ha de tenir també el llistat de preus.
  • Els establiments estan obligats a disposar de fulles de reclamacions. En cas que es produïsca qualsevol incidència han d’exigir-les i emplenar-les en el moment.
  • Per tant, si detectem algun incompliment quant a l’aforament, qualitat de les begudes cal reclamar-lo immediatament.
Compartir amb: