Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesDíptics i fullets“Compra amb resposabilitat” i “Fes-li un regal al planeta”

“Compra amb resposabilitat” i “Fes-li un regal al planeta”

Per un Nadal Sostenible “Compra amb responsabilitat” y “Fes-li un regal al planeta” són les campanyes que està duent a terme la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de conscienciar a les persones consumidores de la necessitat de realitzar compres responsables, sostenibles i intel·ligents. A més, fa una sèrie de consells pràctics a les persones consumidores a tenir en compte per Nadal i reitera la importància de realitzar un exercici de responsabilitat a l’hora de comprar i que exercisquen els seus drets de persones consumidores i que davant qualsevol problema exercisca el seu dret de reclamació.

Abans de comprar:
– Fer una previsió general de despeses en funció del seu pressupost, i procurar no excedir-se de les seues possibilitats.
– Comparar detingudament els preus en els diferents establiments: **hiper, **super i xicotet comerç
– Preparar menús alternatius, tenir en compte que els productes típics són els que pateixen un major increment. Consumir productes de proximitat i evitar el desaprofitament d’aliments.Durant la compra:

– No confiar a cegues en les marques publicitades, ja que la seua popularitat no significa que siguen necessàriament millors.
– Llegir atentament les etiquetes dels productes que adquirisca, rebutjar sistemàticament els productes que no estiguen identificats, i posar màxima atenció a la data de caducitat.
– Exigir sempre i conservar la nota de compra o factura, ja que és el document bàsic si ha de realitzar una reclamació.
– Comprar joguets segurs i adequats a l’edat del xiquet. Posar màxima atenció als joguets importats.

Després de comprar:

Si després de la compra sorgeix algun problema, sol·licite el full de reclamacions, obligatòria en tots els establiments, i posteriorment remeta-la a la Unió de Consumidors.

Altres consells

– Si decideix realitzar un viatge, recorde que la publicitat serveix com a clàusula contractual.
– Màxima precaució amb les festes privades, assegure’s que reuneixen les condicions mínimes de seguretat.
– Evite en tot moment l’excés d’envasos i embolcalls

Segons Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana és necessari cuidar el nostre entorn i una major consciència de la ciutadania respecte al reciclatge per la gran quantitat de residus de tota mena que es generen en aquestes dates. Per això, sol·licita que s’utilitzen correctament els contenidors o punts nets de diferents residus i s’eviten desaprofitaments innecessaris per part de la ciutadania. Inglada recorda que amb aquestes decisions personals, tots i totes contribuïm a cuidar i millorar els nostres pobles i ciutats. Finalment, advoca per un consum responsable i que evite els excessos de tota mena, especialment aquells que puguen generar problemes d’hàbits no saludables.

Compartir amb: