Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Fiscalia Provincial de València no veu indicis de delicte en el tancament de les Clíniques iDental

La Fiscalia Provincial de València no veu indicis de delicte en el tancament de les Clíniques iDental

La Fiscalia Provincial de València considera que no té dades suficients que indiquen que l’actuació de les Clíniques iDental existisca alguna infracció penal ni delicte. Aquesta és la conclusió que es desprèn de la notificació rebuda avui en la Unió de Consumidors de València en la qual la Fiscalia Provincial de València procedeix a l’arxiu de la denúncia que el passat 30 de maig va presentar davant aquest òrgan judicial, i en la qual la UCV sol·licitava que, davant un possible delicte d’estafa i abandó de pacients, investigaren l’actuació d’aquestes Clíniques, que encara no havien procedit al tancament total, a fi dels perjudicis econòmics i de salut que han ocasionat al consumidor.

Després del tancament definitiu de les Clíniques IDental, 20.000 valencians es troben indefensos i desconcertats amb un important problema econòmic i de salut, i sense una resposta satisfactòria ni per part de l’administració ni per part de la justícia. La Unió de Consumidors de València està tramitant i assessorant als afectats i sol·licitant a les financeres dels crèdits concedits per als tractaments odontològics que paralitzen el cobrament de les quotes pendents als consumidors afectats.

Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana lamenta la decisió de la Fiscalia Provincial de València secció penal, sobretot per la falta d’interès a investigar els fets denunciats que estan perjudicant a milers de valencians. En canvi, aquest criteri no és compartit per altres Fiscalies Provincials que si han iniciat diligències penals per a investigar.

La Unió de Consumidors de València considera que aquest tipus d’actuacions no poden quedar sense resposta per part de les diferents administracions en els seus respectius àmbits d’actuació, tant administratiu com a judicial. La UCV continua tramitant les reclamacions dels afectats i sol·licitant la paralització dels cobraments dels crèdits i a l’espera de la resposta de la Fiscalia Provincial de València secció drets dels consumidors quant a la sol·licitud d’una acció col·lectiva per a paralització dels préstecs de finançament.

Compartir amb: