Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Fiscalia Provincial de València inicia diligències pel tancament de les Clíniques iDental

La Fiscalia Provincial de València inicia diligències pel tancament de les Clíniques iDental

La Fiscalia Provincial de València a través de la secció drets dels consumidors inicia diligències encaminades a analitzar les conseqüències del tancament de les Clíniques **iDental per la possible existència de conductes contràries i en perjudici dels drets dels consumidors. Aquesta és la resposta a la sol·licitud de paralització dels crèdits que el passat 14 de juny la Unió de Consumidors de València presente a la Fiscalia Provincial de València i en el qual comunicava els perjudicis econòmics i situació d’indefensió en la qual es troben milers d’afectats, que han de seguir abonant les quotes dels préstecs que van subscriure per a finançar els tractaments odontològics i que no van a rebre a causa del tancament de les Clíniques iDental.

Una altra de les vies judicials que la Unió de Consumidors de València està intentant que es reconsidere és la via penal. Encara que el passat 20 de juny Fiscalia Provincial de València va procedir a l’arxiu de la denúncia contra les Clíniques iDental per un possible delicte d’estafa, la UCV està duent a terme les actuacions necessàries davant aquest òrgan judicial encaminades a la reobertura de les diligències penals. En aquest sentit, la Unió de Consumidors de València ha remès a la Fiscalia Provincial de València secció penal un escrit ampliant i actualitzant els fets denunciats en un primer moment, ja que la situació de les Clíniques iDental des del passat 30 de maig, data de la primera denúncia, a dia d’avui ha canviat i s’han produït noves circumstàncies que han de tenir-se en compte.

La Unió de Consumidors de València considera que els responsables de les Clíniques iDental han pogut incórrer en delictes contra la salut per abandó de pacients, així com delictes d’estafa pel tancament unilateral de les clíniques, interrupció dels tractaments, no establir mecanismes efectius per a la resolució dels préstecs vinculats i devolució dels imports cobrats directament als afectats per la totalitat d’uns tractaments que no es van a realitzar.

Per tant, la Unió de Consumidors de València ha sol·licitat a la Fiscalia Provincial de València secció penal que procedisca a reobrir i inicie les recerques penals necessàries encaminades a determinar la possible responsabilitat i autors dels mateixos.

La Unió de Consumidors de València recorda que continua tramitant i assessorant als afectats i sol·licitant a les financeres dels crèdits concedits per als tractaments odontològics que paralitzen el cobrament de les quotes pendents als consumidors afectats. Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, considera positiva aquesta decisió judicial ja que suposa un pas avance en defensa dels drets de les persones consumidores.

Compartir amb: