Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióLa meitat dels ciutadans viatjarà en aquestes vacances de Setmana Santa

La meitat dels ciutadans viatjarà en aquestes vacances de Setmana Santa

La meitat dels ciutadans viatjarà en aquestes vacances de Setmana Santa

La meitat de la ciutadania, 50,8%, aprofitaren les vacances de Setmana Santa per a viatjar, un 40% no realitzarà cap viatge, i hi ha un 9,2% que encara no el té decidit. Aquesta és una de les conclusions que es desprén d’una enquesta realitzada per la Unió de Consumidors per a conéixer les previsions de les persones consumidores per a les pròximes vacances de Pasqua, després de dos anys de restriccions en aquestes festes per la pandèmia de la COVID 19.

La Comunitat Valenciana amb un 48% és el destí preferit de la ciutadania que es desplaçarà durant les festivitats de Setmana Santa, seguit del territori nacional amb un 40% i un 2% per Europa. En aquesta ocasió les persones enquestades no contemplen la possibilitat de realitzar viatges internacionals.

Quant al mitjà de transport per a desplaçar-se, un 72,3% de la ciutadania ho farà amb cotxe privat, un 17% amb tren, seguit en menor mesura per avió i autobús. I serà la segona residència amb 41,7%, l’allotjament majoritàriament triat per les persones consumidores que viatgen, seguit per l’hotel, residències de familiars i amics, casa rural, apartament turístic i càmping.

Segons les dades que llança aquesta enquesta majoritàriament la ciutadania té previst gaudir de les vacances de Setmana Santa viatjant per la Comunitat Valenciana, preferentment amb cotxe i s’allotjaran en la seua segona residència.

Els motius que al·leguen el 40% de les persones enquestades que han declarat que no es es desplaçaran en aquestes dates són especialment, haver-hi va decidir esperar al període de vacances d’estiu per a realitzar algun viatge, mantindre la precaució per la pandèmia i no disposar de pressupost.

Adquisició productes típics de Setmana Santa

Altra de les qüestions que s’ha preguntat en aquesta enquesta estan relacionades amb les previsions en la compra de productes típics, així com la participació en els actes i celebracions pròpies d’aquestes festes. En aquest sentit, més de la meitat de les persones enquestades asseguren que assistiran a algun dels actes que se celebren aquests dies.

Quant a l’adquisició de productes típics, més del 80%, adquirirà productes típics de la Pasqua com a boniques, llonganisses, llesques amb ou i pepitos per a aquestes celebracions, i les persones consumidores optaran per comprar aquests productes majoritàriament en comerços de proximitat, tradicionals i de confiança.

En opinió de Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “la ciutadania ha optat per mantindre la precaució i majoritàriament durant aquest període vacacional es desplaçaran pel territori autonòmic i nacional, evitant especialment viatges internacionals”. Les dades de l’enquesta reflecteixen que les persones consumidores aprofitaran els dies festius per a compartir i degustar amb amics i familiars productes tradicionals com la mona, llonganisses i llesques amb ou, recuperant les tradicions sense restriccions”. Finalment, Inglada fa una crida a la ciutadania perquè duga a terme un consum responsable, tenint en compte la situació econòmica actual, i també perquè continue mantenint la precaució i prudència encaminades a evitar els contagis per coronavirus i millorar la situació sanitària.

Compartir amb: