Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09

La Unió de Consumidors presenta #CONSUMILLOR, un projecte que fomenta canvis d’hàbits per a un planeta més sostenible

Aquesta campanya es presenta amb motiu del Dia Mundial del Consumidor, el 15 de març

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Persones Consumidores ha presentat el nou projecte #CONSUMILLOR, proposta ambiciosa que sota aquesta marca es donaran a conéixer aquelles accions desenvolupades per la ciutadania que han modificat els seus hàbits de consum amb l’objectiu de generar un planeta més sostenible. Té el propòsit de fer més visible i perceptible per a la ciutadania els grans canvis que poden aconseguir-se amb xicotets gestos diaris, incrementant la implicació de les persones consumidores. La presentació de la campanya, que ha tingut lloc en À Punt, ha sigut a càrrec de Mª José López i Vicente Inglada, presidenta i secretari de la Unió de Consumidors respectivament.

Les persones consumidores han canviat les seues prioritats i per tant s’han modificat les seues tendències de consum, cada vegada existeix una major conscienciació pel medi ambient, el comerç local i un nou model de ciutat més sostenible.

En aquest sentit #CONSUMILLOR té com a objectiu donar a conéixer els nous hàbits de consum, difondre els drets de les persones consumidores i associar la compra de productes i contractació de serveis als valors socials. Per a això #CONSUMILLOR buscarà la implicació de la ciutadania a l’hora de consumir i fomentar la conscienciació amb el medi ambient i la responsabilitat social.

Concretament abordarà l’estalvi energètic, la compra en el comerç de proximitat, la utilització del transport sostenible i la defensa del reciclatge a través de píndoles informatives en les quals es mostraran exemples reals de persones consumidores que amb xicotetes accions i hàbits estan apostant per alguna de les quatre àrees de la campanya (KM0, reciclatge, estalvi energètic i transport sostenible. Aquestes píndoles informatives s’emetran en el programa *Terra Visca d’À Punt en els pròxims tres mesos.

Durant la presentació de #CONSUMILLOR s’ha il·lustrat la primera de les històries reals que, en aquest cas es tracta de Nicolás, un home de 43 de la Vall d’Alba que compta amb un restaurant Pou de Beca i duu a terme una aposta pels aliments de KM0 mitjançant el seu hort i la seua granja. Amb aquestes accions es dona suport al comerç local, es menja millor amb totes les garanties de seguretat i es cuida el planeta.

Mª José López ha destacat que “#CONSUMILLOR posa en valor que no són necessàries grans actuacions per a canviar els nostres hàbits de consum, sinó que amb xicotets gestos podem aconseguir grans coses”.

En aquesta campanya, que ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible, s’han editat fullets informatius i borses que seran repartides entre la ciutadania durant la setmana vinent amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Consumidor, el dimarts 15 de març.

Finalment, Vicente Inglada ha assenyalat que està és la primera de les accions que des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana es desenvolupa sota la marca #*CONSUMILLOR, registrada per la nostra associació i que tindrà continuïtat amb les campanyes que tindran lloc en els pròxims mesos i anys.

Compartir amb: