Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióLa professionalització de les Cures. Evolució del Sistema d’Atenció a la Dependència a la Comunitat Valenciana.

La professionalització de les Cures. Evolució del Sistema d’Atenció a la Dependència a la Comunitat Valenciana.

La professionalització de les Cures. Evolució del Sistema d’Atenció a la Dependència a la Comunitat Valenciana.

El dimecres 15 de febrer a les 10.30 hores es durà a terme un jornada formativa sota el títol “La professionalització de les Cures. Evolució del Sistema d’Atenció a la Dependència a la Comunitat Valenciana”

L’evolució del sistema d’atenció a la dependència en la Comunitat, els canvis normatius i els acords subscrits dins del marc del Diàleg Social són matèria d’anàlisi per a dur a terme una trobada de reflexió sobre la qüestió. Així des d’UGT-PV plantegen realitzar una jornada en la qual des de la visió de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, els Ajuntaments, la Patronal i el propi sindicat avaluar des de l’experiència d’aquests últims anys, les fortaleses i febleses del sistema i aportar idees de millora a mitjà i llarg termini per a la seua correcta implantació de cara al nou període post electoral que arrancarà en breu.

Així, aquestes jornades van dirigides tant a representants de les treballadores i treballadors de les cures, com a afiliats i afiliades i a públic en general. Les mateixes es duran a terme en col·laboració amb el Diario.es, i tindrà lloc el pròxim dia 15 de febrer a les 10.30h en la Sala d’actes d’UGT-PV i comptaran amb la participació de:

– Adolf Beltran, director d’eldiario.es en la Comunitat Valenciana que s’encarregarà de la conducció l’acte i moderar la taula de debat.
– Aitana Mas; Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives que durà a terme una xarrada Inaugural.

Mesa Debat amb:

– Elena Paredes Treballadora Social de l’Ajuntament de Xirivella.
– Irene Gavidia, Secretària Autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials.
– José María Toro; president de AERTE-Patronal de la Dependència de la CV.
– María Navarro; Secretaria Política Social de Serveis Públics UGT PV.
– Ismael Sáez, Secretari General d’UGT-PV, durà a terme la clausura d’aquest.

Entre altres qüestions, es valorarà la situació actual del sistema d’atenció a la dependència des d’una mirada plural: Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives; Entitats Locals porta d’entrada de les persones dependents per a ser ateses; i des dels sindicats i les empreses d’atenció a la dependència

A més d’entrar a analitzar el model públic de cures d’atenció a la dependència centrat en la persona i els serveis i cures que es demanden i la necessitat d’adequació a la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana. Tot això tenint en compte d’una banda a les persones usuàries i per una altra als i les professionals de l’atenció a la dependència i a la necessitat de dignificar el seu treball, analitzant els acords emmarcats dins del Diàleg Social en el nostre territori per a comptar amb serveis suficients i adequats.

 

Font: UGT PV

Compartir amb: