Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióLa promoció de consum responsable de les noves tecnologies

La promoció de consum responsable de les noves tecnologies

CONSUM ACADEMY

La promoció de consum responsable de les noves tecnologies

La Generalitat Valenciana, amb motiu del dia del consumidor, ha realitzat un nou projecte en relació amb l’ús de la tecnologia, totalment introduïda en el nostre dia a dia. Es tracta de material didàctic per a conscienciar sobre un consum responsable de les noves tecnologies. El projecte es compon de 25 **videos, diverses propostes d’activitats o exercicis per a treballar amb cada **video i una selecció d’enllaços que serveixen de suport teòric al professorat per a poder desenvolupar cada tema en l’aula.

Els videos mantenen un factor comú, la idea de Consum Academy, una acadèmia de consum formada per quatre joves **youtubers que han escollit aquesta nova manera de presentar els continguts. Els youtubers són nous fenòmens estretament lligats amb la generació jove actual, superant a la televisió en nombre d’espectadors. Amb aquesta dada present, la Generalitat veu convenient conèixer i sobretot aprofitar tots els avantatges que aquesta nova gramàtica visual ens ofereix, permetent acostar-se a les anomenades generacions milenials.

La Generalitat Valenciana ofereix aquest material perquè vivim en una nova realitat en la qual les generacions es distancien entre elles per la tecnologia i l’ús que se li dóna. Les relacions socials, el concepte d’intimitat o fins i tot el llenguatge, s’han vist afectats per Internet.

El fenomen youtuber ha patit un creixement per diversos aspectes com les temàtiques de les seues videos, la interpel·lació constant amb el consumidor i la naturalitat del contingut que ofereixen. Els joves se senten atrets per aquest nou llenguatge, per tant, és important saber com introduir-ho dins de l’ambient acadèmic. L’objectiu d’aquest projecte és obrir un diàleg intergeneracional i oferir unes pautes de comportament, cercant la convivència sana amb la tecnologia.

Alguns dels temes tractats en els videos són l’autoestima, la compra segura online, les xarxes socials i la seguretat en internet, entre uns altres.

Una gran iniciativa que mereix la pena veure!

Consulta els vídeo en el següent enllaç: http://www.indi.gva.es/web/consumo/nuevas-tecnologias

Compartir amb: