Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa UCCV denúncia davant la fiscalia de València el tancament del centre esportiu Mascenter Sport

La UCCV denúncia davant la fiscalia de València el tancament del centre esportiu Mascenter Sport

València, a 2 de febrer de 2.018.- La Unió de Consumidors de València ha denunciat davant la Fiscalia Provincial de València al centre esportiu MASCENTER SPORT (ESPORTIU UNIVERSAL GYM S.L.) per un possible delicte d’estafa contra els consumidors i usuaris.

El centre esportiu MASCENTER SPORT va estar realitzant diverses ofertes de contractació dels seus serveis, amb importants descomptes que van atraure a gran nombre de clients, sense advertir als usuaris de la situació econòmica de l’empresa o la possible interrupció dels seus serveis. Finalment el passat 30 de juny de 2.017 la mercantil va tancar el centre esportiu sense prèviament informar als clients ni oferir-los alternativa alguna als més de 200 usuaris que havien abonat la quota anual.

Davant aquests fets, els afectats van dur a terme les respectives reclamacions davant els serveis de consum de València, que va gestionar les queixes per la no prestació del servei pagat. En aquest procediment administratiu, l’empresa es va limitar a al·legar que no disposava de recursos econòmics per a fer front a les seues reclamacions i que molts dels afectats no tenien gens que al·legar, ja que les ofertes del MASTERCENTER SPORT es basaven en el pagament de 6 mesos i el regal d’altres 6, per la qual cosa havent tancat el centre esportiu durant el període dels mesos de regal no existia perjudici econòmic, però sense que l’empresa oferira solució alguna als afectats, limitant-se a justificar la seua actuació.

En opinió de la Unió de Consumidors de València, les empreses i els seus administradors han d’actuar de forma responsable i professional, evitant perjudicar als consumidors quan la seua situació econòmica fa previsible la interrupció dels serveis contractats.

Per part dels afectats van posar en coneixement de la Unió de Consumidors de València l’ocorregut, i després de l’estudi dels fets i la recopilació de la documentació necessària, ha presentat denúncia davant la Fiscalia Provincial de València per a la recerca de l’ocorregut, com un presumpte delicte d’estafa als consumidors i usuaris.

En opinió de Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, és important  dur a terme aquest tipus d’accions en defensa de l’interès general dels consumidors, especialment pel nombre d’afectats, ja que per les quanties econòmiques que es reclamen, al no ser elevades no solen iniciar-se accions judicials de forma individual. Davant el creixent nombre de casos com a est, és necessari una revisió de la legislació, referida a la creació i funcionament de les empreses, a fi de dotar de millors mecanismes de protecció als consumidors i usuaris que puguen veure’s afectats per pràctiques fraudulentes.

Compartir amb: