Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLA UNIÓ DE CONSUMIDORS APOSTA PER UN TRUC O TRACTE MÉS RESPONSABLE I SOSTENIBLE

LA UNIÓ DE CONSUMIDORS APOSTA PER UN TRUC O TRACTE MÉS RESPONSABLE I SOSTENIBLE

LA UNIÓ DE CONSUMIDORS APOSTA PER UN TRUC O TRACTE MÉS RESPONSABLE I SOSTENIBLE

València, a 27 d’octubre de 2.022.- La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana amb motiu de la pròxima celebració de la festa d’Halloween, recorda la importància d’adquirir productes segurs i que complisquen la normativa de qualitat. En aquestes dates els consumidors ja s’estan preparant per a la celebració, per tant, és important revisar els articles que es tinguen a casa d’anys anteriors que es puguen reutilitzar i elaborar els articles que es vagen a utilitzar per a la seua decoració; d’aquesta manera s’evitarà no sols un desemborsament econòmic, sinó que es fomenta un consum responsable.

Cal recordar que les disfresses per a menors de 14 anys es consideren joguets i, entre altres qüestions, han de tindre la marca CE que garantisca que els teixits tenen una combustió lenta o advertir l’existència de peces xicotetes o perilloses que puguen ocasionar risc d’asfíxia. En les disfresses per a adults han de complir l’etiquetatge de les peces tèxtils, indicant nom, direcció i el NIF del fabricador, comerciant o importador, número de registre industrial en el cas de peces fabricades a Espanya i composició del producte.

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana adverteix als ciutadans que vagen a realitzar aquests dies les seues compres per a Halloween que tinguen en compte una sèrie de recomanacions:

– Les disfresses sempre han de complir l’etiquetatge de les peces tèxtils, indicant nom, direcció i el NIF del fabricador, comerciant o importador, número de registre industrial en el cas de peces fabricades a Espanya i composició del producte.

– En l’etiquetatge de les disfresses per a xiquets haurà de figurar la marca CE, a més d’aportar informació com: l’edat recomanada, els advertiments d’utilització i les dades d’identificació del fabricador o responsable del producte. Així mateix, l’etiquetatge ha d’estar en espanyol.

– En el cas dels complements, cal prestar especial atenció a les màscares. Aquestes han de disposar d’orificis prou grans perquè garantisquen la correcta ventilació, i evitar així l’asfíxia. Quant a les perruques, hem de cuidar que estiguen elaborades amb materials resistents al foc, com el niló o el polièster.

– Amb el maquillatge s’ha d’extremar la precaució, davant el risc que aquests productes no hagen sigut sotmesos als controls dermatològics adequats, per la qual cosa puguen produir al·lèrgies. Normalment, el seu etiquetatge no sol reflectir la composició i, en molts casos, aquestes pintures poden contindre plom, una substància perjudicial per a la pell i la salut.

– Si usarem dentadures o qualsevol altre objecte que s’introduïsca en la boca hem de verificar que no continguen elements químics perjudicials per a la salut, perquè molts poden portar plom, del qual ja hem explicat la seua toxicitat. A més, les càpsules amb productes viscosos que simulen sang han d’estar perfectament etiquetades i els seus ingredients han de ser aptes per a la salut.

– Si la nostra idea és usar lents de contacte hem de tindre en compte que aquests accessoris només han d’adquirir-se en un establiment d’òptica i han de ser adaptats i supervisats per un òptic o optometrista. Així mateix, cal tindre cautela amb les coles d’unes certes pestanyes postisses, perquè poden provocar irritacions en ulls i pell.

Finalment, Vicente Inglada Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recomana un consum responsable, sostenible i respectuós amb el planeta, i sempre que es puga reutilitzar disfresses o complements d’altres anys i elaborar a casa la nostra pròpia disfressa.

Compartir amb: