Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors informa de les recomanacions en les compres per internet

La Unió de Consumidors informa de les recomanacions en les compres per internet

València, a 9 de gener de 2018.- Finalitzada la campanya nadalenca i en plena campanya de rebaixes, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha detectat un increment de consultes i reclamacions relacionades amb les compres per internet.

Referent a això, els problemes i dubtes més habituals se centren en els terminis de devolució i costos, productes que no es corresponen amb l’inicialment adquirit, seguretat d’algunes pàgines i forma de pagament. La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana volem recordar a les persones consumidores els seus drets en les compres online amb la següent relació de consells i recomanacions.

-Utilitza xarxes segures per realitzar les compres online. Realitza les compres des d’una xarxa de confiança com la de la teva casa. No és convenient des d’una xarxa wifi pública, ja que posaries en risc les teves dades bancàries i personals.

-És recomanable instal·lar un dispositiu antivirus per tenir una major protecció.

-Quan introdueixis les teves dades bancàries, així com el nombre de targeta assegura’t que l’enllaç de la pàgina web comenci per “https” .

-Revisa que l’empresa on compris t’asseguri una política de privadesa de les teves dades, drets de compra, serveis d’enviament, devolucions o garanties.

– Guarda o imprimeix la factura de compra per si a qualsevol moment has de tramitar una reclamació.

-Tingues sempre present que en les compres online el consumidor disposa de 14 dies per desistir, penedir-se o retornar el producte comprat sense haver de donar explicació alguna. No obstant això, el consumidor ha de tenir en compte les possibles despeses accessòries que podria haver d’abonar per aquesta devolució, unes despeses que han de venir reflectits en les condicions de compra del producte

-En les compres online opta millor per la targeta prepagament, targetes de crèdit limitat o Paypal, vigilant la seguretat de les pàgines web i evitant les transferències bancàries i ingressos en compte.

-Revisa periòdicament els pagaments de la targeta de crèdit, i si pots vincula aquestes operacions bancàries al teu telèfon mòbil, d’aquesta forma en cada moviment t’avisarà amb un missatge al telèfon.

-Per a una major seguretat utilitza contrasenyes segures que no siguin susceptibles de ser descobertes, combinant lletres, noms i diferents caràcters.

-Moltes persones comparteixen a les xarxes socials les seves experiències de compra en alguna pàgina web. Abans de realitzar qualsevol compra online pots llegir les opinions d’altres usuaris, tenint en compte que algunes poden no ser fiables.

Finalment, Vicente Inglada Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda que davant qualsevol problema amb la compra online i sempre que s’hagi realitzat el pagament amb targeta, el consumidor podrà recuperar els diners de l’article, després de la corresponent reclamació i comunicació a l’entitat bancària.

Compartir amb: