Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors reclama mesures sobre el cànon de sanejament a la Generalitat

La Unió de Consumidors reclama mesures sobre el cànon de sanejament a la Generalitat

La Unió de Consumidors reclama mesures sobre el cànon de sanejament a la Generalitat

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana considera respecte a la polèmica generada pel cobrament del cànon de l’aigua, que la Generalitat Valenciana hauria d’establir mesures encaminades a mitigar el desemborsament econòmic que suposarà a les famílies valencianes abonar les quotes del cànon de sanejament ajornades en l’anterior legislatura com a mesura de suport per la situació econòmica de les famílies valencianes. Des de la Unió de Consumidors assenyalen que és l’actual govern el que té a la seva mà continuar amb aquesta mesura d’ajornament, eliminar o bonificar aquesta taxa igual que s’ha fet amb unes altres, o tornar a cobrar-la en el rebut de l’aigua aplicant o no el caràcter retroactiu d’aquest.

Actualment en alguns municipis ja s’ha cobrat el cànon en el rebut d’agost, la qual cosa ha generat consultes de la ciutadania.  El Secretari de la Unió de Consumidors, Vicente Inglada, assenyala que “des d’agost estem rebent consultes per la pujada dels ciutadans que en molts casos es plantegen reclamar davant el desconeixement d’aquest increment que en alguns casos suposa prop de 20 euros”

Des de la Unió de Consumidors recorda que en les factures emeses des de l’1 d’agost de 2022 fins al 31 de juliol de 2023 no s’incloïa aquesta taxa, ja que la Generalitat Valenciana va ajornar el pagament de la mateixa durant aquest període, conforme al Decret llei 6/2022, de 8 de juliol, i al Decret llei 19/2022, de 30 de desembre del Consell per a ajudar econòmicament a les famílies valencianes. Però tal com es va anunciar era un ajornament durant un any, que ja ha finalitzat.

En aquest sentit, la Unió de Consumidors considera que la Generalitat hauria de prendre les mesures oportunes perquè aquelles famílies més vulnerables no vegin afectada la seva economia per aquest increment, el qual podria ser assumit per la Generalitat com a mesura per a ajudar-los en la seva situació econòmica.

Compartir amb: