Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors reivindica més protecció per a les persones consumidores i usuàries

La Unió de Consumidors reivindica més protecció per a les persones consumidores i usuàries

La Unió de Consumidors reivindica més protecció per a les persones consumidores i usuàries

Hui es celebra el “Dia de l’Educació Financera” i la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana reivindica un increment en la formació dirigides a les persones consumidores a fi d’equilibrar les relacions contractuals entre elles i les entitats financeres.

De fet, el sector d’entitats financeres i bancàries continuen generant consultes i reclamacions en les associacions de consumidors. Les despeses de formalització d’hipoteques, el **IRPH i les targetes **revolving han incrementat exponencialment les queixes relacionades amb aquest sector, posant de manifest una vegada més la necessitat de fomentar l’educació en matèria financera, que ha de ser impulsada i donada suport des d’organismes públics i privats i ha de comptar amb la col·laboració de tots els agents o institucions financeres, incloent a les organitzacions de persones consumidores. A més, la complexitat de moltes de les relacions financeres a les quals en l’actualitat s’enfronten les persones usuàries i el desenvolupament de models de negoci en l’àmbit de les finances basats en les noves tecnologies, estan posant de manifest la importància i necessitat de parar atenció una major protecció i educació.

En el Dia de l’Educació Financera, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda a totes les persones consumidores clients d’entitats fusionades, que aquesta fusió no ha de modificar en cap moment les condicions i clausulat dels contractes que en el seu moment van negociar amb l’entitat. I si escau, si es produïra, poden dirigir-se a les associacions de consumidors o organismes de consum a fi de realitzar les consultes pertinents, així com les reclamacions si es produïren incidències.

En aquesta línia, el secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, reclama a les entitats bancàries una major atenció i protecció dels seus clients i que es prioritze l’interès de les persones consumidores per a preservar la seua economia i es promoga també l’educació i formació dels seus clients, especialment en els productes d’estalvi i inversió.

Compartir amb: