Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors sol·licita a Fiscalia que les financeres deixen de cobrar als afectats de iDental

La Unió de Consumidors sol·licita a Fiscalia que les financeres deixen de cobrar als afectats de iDental

La Unió de Consumidors sol·licita a Fiscalia que les financeres deixen de cobrar als afectats de iDental

La Unió de Consumidors de València (UCV) reclama una resposta ràpida, tant de l’administració com de la justícia, davant la situació d’indefensió en la qual es troben els afectats pel tancament de les clíniques iDental.

En un primer moment, i després d’incrementar-se notablement les queixes i reclamacions dels consumidors per l’incompliment contractual dels tractaments odontològics en les Clíniques iDental, la Unió de Consumidors de València va denunciar a la mercantil per un possible delicte d’estafa davant la Fiscalia Provincial de València. A més, i com la gran majoria dels tractaments contractats pels consumidors amb iDental estan vinculats a un contracte de finançament, l’associació va elaborar un Formulari perquè els consumidors afectats pogueren sol·licitar a la seua financera la suspensió immediata del contracte de finançament, i d’aquesta manera paralitzar el cobrament de les quotes fins que la companyia iDental oferira una solució satisfactòria al consumidor.

Actualment, i després del tancament dels establiments que la mercantil tenia a València i Alfafar, la situació d’indefensió dels afectats s’ha incrementat, i es troben amb un problema econòmic i de salut. En aquest sentit, la Unió de Consumidors de València ha sol·licitat a la Direcció general de Comerç i Consum que intervinga en el procediment, duga a terme les inspeccions necessàries i sancions corresponents tant a iDental com a les empreses financeres. També, ha sol·licitat a la Fiscalia Provincial de València que inste a les mercantils financeres perquè deixen de cobrar les quotes pendents. D’aquesta manera, possibilitaria als afectats que encara estan pagant el finançament del tractament odontològic, que puguen acudir a un professional perquè finalitze el tractament que les clíniques iDental no han finalitzat i requereixen d’una assistència immediata.

No obstant açò, i per a no incrementar els perjudicis econòmics i sanitaris que està provocant a molts consumidors, la Unió de Consumidors de València considera necessari que les actuacions de l’administració i les accions judicials que es determinen siguen àgils i efectives davant el greu problema produït.

D’altra banda, seria una solució efectiva per als afectats que les empreses financeres i la mercantil iDental s’adheriren al Sistema Arbitral de Consum ja que permetria una resolució àgil, ràpida i gratuïta de les reclamacions dels consumidors.

En opinió de Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, considera necessari que es prenguen mesures encaminades a solucionar la situació d’indefensió en la qual es troben molts consumidors, i que està causant-los un perjudici econòmic i de salut.

Compartir amb: