Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors trasllada les seues recomanacions als consumidors de cara a la campanya del Black Friday

La Unió de Consumidors trasllada les seues recomanacions als consumidors de cara a la campanya del Black Friday

  • Els consumidors valencians preveuen gastar entre 45 i 105 euros en aquesta promoció

Una enquesta-sondege realitzada per la Unió de Consumidors situa la despesa dels valencians durant el Black Friday d’enguany en una forqueta d’entre 45 i 105 euros. Aquesta particular promoció es considera ja com l’inici quasi oficial de la campanya de compres nadalenques. En tal sentit, el pròxim 24 de novembre i, per extensió, tot aqueix cap de setmana, seran jornades en les quals molts començaren la compra dels regals i altres productes propis del Nadal, encara que també s’adquiriran molts altres de molt variada índole.

Ens agrade més o menys, la realitat és que tant el Black Friday com el CiberMonday, encara sent campanyes comercials importades, han arribat per a quedar-se, i ja és massiu el seu ús com a reclam comercial pels establiments físics i de venda electrònica donada la seua cada vegada més estesa acceptació pels consumidors.

En qualsevol cas, des de la UCCV volem una vegada més recordar als consumidors que comprar per comprar no ens estalvia cap diners, que una compra compulsiva és més un parany que un avantatge i que una oferta només es converteix en ganga si trobem el producte que realment necessitem a un millor preu. És per açò pel que també aprofitem aquesta ocasió per a, anticipadament, traslladar als consumidors les nostres recomanacions referent a açò.

RECOMANACIONS

1.- Evitar la compra impulsiva, tant presencial com a online, per molt temptadores que puguen resultar les ofertes.

2.- Fer-nos una llista planificada de necessitats, tant personals com de regals a comprar.

3.- Limitar el nostre pressupost de despesa, fixant-nos un topall del que podem gastar.

4.- Analitzar i prestar molta atenció tant a les ofertes com a la seua publicitat, doncs els paranys i enganys poden estar molt presents.

5.- No deixar-nos portar només pel percentatge de descompte dels productes. És millor parar esment al preu anterior del producte i al descompte en el seu import.

6.- Tenir sempre present que en les compres online el consumidor disposa de 14 dies per a desistir, penedir-se o retornar el producte comprat sense haver de donar explicació alguna.

7.- Saber diferenciar entre vertaderes ofertes de productes i paranys de les empreses per a desfer-se dels estocs d’articles dels seus magatzems.

8.- En les compres online optar millor per la targeta prepagament, targetes de crèdit limitat o Paypal, vigilant la seguretat de les pàgines web i evitant les transferències bancàries si no ens fiem del venedor.

9.- Les garanties dels productes són les mateixes de sempre i així devem exigir-les.

10.- Exigir en tot moment el respecte dels nostres drets com a consumidors i reclamar en cas necessari.

Compartir amb: