Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unión de Consumidores valora positivamente la sentencia del TJUE sobre el IRPH

La Unión de Consumidores valora positivamente la sentencia del TJUE sobre el IRPH

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana considera que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre l’índex **IRPH obri la porta al fet que les persones consumidores afectades per la utilització d’aquest índex per les entitats financeres, puguen reclamar per la deficient informació i falta de transparència en el moment de la contractació dels seus préstecs hipotecaris.

L’índex IRPH era l’índex de referència utilitzat per determinades entitats financeres en els préstecs hipotecaris subscrits per les persones consumidores. En el seu moment, les entitats bancàries imposaven aquest tipus d’índex al·legant que la seua evolució seria més beneficiosa per al client. No obstant això, aquest índex ha sigut en tot moment superior al tipus d’interès de l’Euribor, suposant un greu perjudici econòmic, ja que han anat abonant quotes mensuals molt superiors a les persones consumidores que havien contractat un préstec hipotecari amb índex de referència de l’Euribor.

A partir de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre l’índex IRPH, els consumidors poden sol·licitar la revisió dels seus préstecs hipotecaris, i per al cas que l’entitat rebutge la reclamació podran acudir a la via judicial perquè es comprove si la contractació d’aquest préstec sonde s’incloïa com a clàusula l’índex **IRPH, va anar prou clara, comprensible i transparent o en canvi no va complir amb aquests requisits i per tant, ha de ser anul·lada i establir un altre índex de referència, l’Euribor. D’aquesta forma, les persones afectades serien indemnitzades en els imports que hagueren abonat de més per la imposició d’aquest tipus d’interès.

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recomana a les persones consumidores que acudisquen als serveis d’informació al consumidor o associacions de consumidors per a verificar si en la seua escriptura tenen o han tingut inclosa l’índex de **IRPH, i realitzar la reclamació a les entitats bancàries a fi d’arribar a un acord o si escau valorar altres vies per a recuperar els imports que han anat abonant de més. No obstant això, des d’aquesta associació confiem que les entitats bancàries resolguen favorablement aquests préstecs en interès dels seus clients a fi d’obtenir una resolució favorable i no es vegen obligats a acudir a la via judicial.

Finalment, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana atendrà les persones consumidores que pogueren estar afectades per a revisar les condicions del seu préstec hipotecari i comprovar l’existència d’aquest índex, i assessorar-los sobre les vies de reclamació.

Compartir amb: