Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaCancel·lacions de vols a causa de l’expansió del Coronavirus

Cancel·lacions de vols a causa de l’expansió del Coronavirus

Cancel·lacions de vols a causa de l’expansió del Coronavirus

Davant la situació provocada pel coronavirus (COVID-19), des del Ministeri de Consum es recomana que es consulte prioritàriament la informació que ofereix de forma actualitzada en tot moment el Ministeri de Sanitat.

Des del  Ministeri de Sanitat s’informa que l’OMS no recomana l’aplicació de restriccions als viatges ni al comerç internacional.

No obstant això, seguint el principi de precaució, el Ministeri de Sanitat recomana no viatjar a les zones afectades a no ser que siga estrictament necessari.

Si el consumidor viatja a un dels països o zones afectades pel coronavirus (COVID-19), deurà consultar les recomanacions oficials de les autoritats nacionals competents. Aquestes institucions faciliten informació sobre la situació, les mesures preventives i de seguretat per als viatgers, nombres de telèfon d’emergències, així com pautes sobre prevenció i consum d’aliments.

A més, abans del viatge deuen consultar-se les pàgines web de:

Igualment, es recomana consultar la pàgina web de l’Agencia Espanyola de Seguretat Aèria, on s’informa a tots els passatgers afectats per les cancel·lacions de vols a conseqüència de l’expansió del coronavirus, que tenen dret a informació, assistència i reembossament o transport alternatiu.

També es recomana consultar les pàgines web dels aeroports, estacions de tren, empreses de transport i agències de viatges.

Els passatgers aeris que s’hagen vist afectats per les cancel·lacions de vols per part de les companyies aèries a causa de l’expansió del coronavirus, tenen dret a informació, assistència i reembossament o transport alternatiu, d’acord amb el que disposa el Reglament (CE) núm. 261/2004:

  • Informació: entrega per part de la companyia aèria d’un imprès amb les condicions d’assistència i compensació
  • Assistència: Menjar i beguda suficient, dos telefonades o accés al correu electrònic i, si és necessari, una o més nits d’allotjament, així com el transport entre l’aeroport i el lloc d’allotjament.
  • Reembossament o transport alternatiu fins al destí final, on la companyia deu oferir tres alternatives.

En cas que l’aerolínia no complisca amb les seues obligacions i l’usuari considere que no s’han respectat els seus drets, deu reclamar a la companyia, i en cas de no rebre resposta o aquesta no ser satisfactòria, pot presentar una reclamació davant l’Agencia Estatal de Seguretat Aèria (AESA) sense cost.

Si l’aerolínia no ha cancel·lat el vol a un dels països o zones que s’han declarat afectades pel coronavirus (COVID-19), es recomana als usuaris del transport aeri que consulten a la companyia o agencia amb la que hagen formalitzat el seu contracte de transports; comproven els termes i condicions del contracte; i, en el supòsit que tinguen una assegurança de viatge, consulten per si es pot cancel·lar el seu vol.

En tot cas, el Ministeri de Consum insta a les companyies, agències i operadors a què actuen amb flexibilitat i donen la possibilitat de cancel·lar o oferir alternatives de viatge als usuaris.

 

Si es precís, aquesta informació serà periòdicament actualitzada.

Compartir amb: