Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaRecomanacions de la Unió de Consumidors davant la celebració del Black Friday

Recomanacions de la Unió de Consumidors davant la celebració del Black Friday

Els consumidors valencians preveuen gastar de mitjana 105€

Els valencians tenen previst destinar una mitjana de 105€ durant el Black Friday i Ciber Monday que enguany tindrà lloc el pròxim 27 i 30 de novembre. Aquests són les dades que es desprenen d’un sondeig realitzat per la Unió de Consumidors per a conèixer el pressupost i els hàbits de compra en aquesta campanya de promocions, que es consideren l’inici quasi oficial de la campanya de compres nadalenques.

Durant aqueix cap de setmana, els valencians aprofitaren les promocions per a adquirir sobretot tecnologia, roba i complements, i molts començaren la compra dels regals i altres productes propis del Nadal.

Enguany els articles de tecnologia com smartwatches, mòbils, televisors, tablets, robot aspiradora, bicis i articles relacionats per a la prevenció del covid (termòmetres, mesuradors d’oxigene, purificadors d’aire) seran els més sol·licitats. El pressupost mig se situa en els 105€, no obstant això hi ha consumidors que no tenen previst adquirir cap article i uns altres que aprofitaren les promocions per a comprar productes que necessiten, per la qual cosa la forqueta de despesa va des dels 0€ a 390€. Per franges d’edat, són els joves els que tenen previst comprar més, un 46% així ho manifesten, encara que amb un pressupost menor a la mitjana; li segueixen amb un 34%, els consumidors amb edats compreses entre els 35 i 50 anys, amb un pressupost més elevat, i els majors de 65 anys són els que menys aprofitaran aquestes campanyes, un 6%.

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda als consumidors que és important comparar preus abans per a conèixer realment el percentatge d’estalvi, informar-se sobre les devolucions i no deixar-se portar per la compra compulsiva, ja que existeix estalvi per al consumidor quan realment trobem el producte que necessitem a un preu millor.

RECOMANACIONS

1.- Evitar la compra impulsiva, tant presencial com online, per molt temptadores que puguen resultar les ofertes.

2.- Fer una llista planificada de necessitats, tant personals com de regals a comprar.

3.- Limitar el nostre pressupost de despesa, fixant-nos un topall del que podem gastar.

4.- Analitzar i prestar molta atenció tant a les ofertes com a la seua publicitat, perquè els paranys i enganys poden estar molt presents.

5.- No deixar-se portar només pel percentatge de descompte dels productes. És millor parar atenció al preu anterior del producte i al descompte en el seu import.

6.- Tenir sempre present que en les compres online el consumidor disposa de 14 dies per a desistir, penedir-se o retornar el producte comprat sense haver de donar cap explicació.

7.- Saber diferenciar entre vertaderes ofertes de productes i paranys de les empreses per a desfer-se dels estocs d’articles dels seus magatzems.

8.- En les compres online optar millor per la targeta prepagament, targetes de crèdit limitat o Paypal, vigilant la seguretat de les pàgines web i evitant les transferències bancàries si no ens fiem del venedor.

9.- Les garanties dels productes són les mateixes de sempre i així hem d’exigir-les.

10.- Exigir en tot moment el respecte dels nostres drets com a consumidors i reclamar en cas necessari.

Finalment, Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda als consumidors la importància de dur a terme un consum responsable i sostenible, i que davant qualsevol problema, acudir a les associacions de consumidors per a realitzar la corresponent reclamació.

Compartir amb: