Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09

TAULA REDONA: La RSC en l’àmbit del consum en la Comunitat Valenciana

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica posen en marxa la campanya “Moure el món és la nostra responsabilitat” per a fomentar el compromís de les empreses amb la Responsabilitat Social Corporativa.

Englobada dins d’aquesta campanya, dilluns que ve 18 d’octubre a les 11:30h ha organitzat la taula redona La Responsabilitat Social Corporativa en l’àmbit del consum en la Comunitat Valenciana, que es realitzarà a través de Zoom. En aquesta jornada coneixerem de primera mà com a empreses de la Comunitat Valenciana estan aplicant els Objectius de Desenvolupament Sostenible en les seues polítiques de Responsabilitat Social Corporativa.

Entre les empreses participants en aquesta taula redona es troben:

Dulcesol. Empresa valenciana nascuda en 1976 i que lidera el mercat a Espanya en la categoria de pastisseria i brioixeria. Aquesta empreses aposta per la sostenibilitat i la responsabilitat social com a valor que ha d’integrar-se en l’estratègia de la companyia. A més, dins de la RSC duen a terme també accions per a afavorir l’entorn laboral i l’acció social.

Caixa Popular. És una entitat financera, cooperativa valenciana que treballa de manera activa l’assoliment dels ODS i de l’Agenda 2030. Estan compromesos principalment amb la seguretat i la salut laboral i en el benestar dels seus treballadors, la formació i l’educació del col·lectiu de treball, dels clients i de la resta dels grups d’interés. Estableix polítiques i mesures per a obtindre la igualtat de gènere i la inclusió, col·labora en el desenvolupament i la consolidació d’empreses, comerços, autònoms i advoca per l’enfortiment de la societat civil i la cohesió social a través del suport a l’associacionisme, entre altres.

Balearia. És la naviliera més rellevant del sector del transport de persones, vehicles i mercaderies amb Balears. Dins de les seues accions de RSC, aposta per l’ús d’energies netes, sent pionera en l’ús de gas natural, per a aconseguir l’objectiu d’emissions 0 amb projectes que incorporen l’ús d’energies renovables. Els *ODS s’han convertit en el full de ruta de *Balearia, compromesos principalment amb l’objectiu 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), objectiu 9 (Ciutats i comunitats sostenibles) i l’objectiu 13 (Acció contra el clima).

Global Omnium. És el grup empresarial dedicat a la gestió de l’aigua en més de 300 municipis d’Espanya, Llatinoamèrica, Àsia i Àfrica. La seua aposta per la RSC engloba àmbits com a política de qualitat, el compromís amb els seus treballadors, la transparència en la gestió o la recuperació de la biodiversitat entre altres.

 

Si estàs interessat a conéixer de primera mà com s’estan aplicant les accions de RSC en aquestes empreses, inscriu-te en el correu info@uniodeconsumidors.org

 

Compartir amb: