Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors informa dels tramites de reclamació pels danys de la DANA

La Unió de Consumidors informa dels tramites de reclamació pels danys de la DANA

La Unió de Consumidors informa dels tramites de reclamació pels danys de la DANA

El termini per a comunicar el sinistre és de 7 dies

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana informa a tots els afectats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts, DANA, que existeix un protocol d’actuació per a la reclamació dels danys ocasionats. En aquest sentit, els afectats que disposen d’assegurances amb cobertures sobre els danys ocasionats per la gota freda han de comunicar a la seua pròpia companyia el sinistre perquè se’ls informe de les cobertures, i si escau perquè puguen ser atesos pel Consorci de Compensació d’Assegurances. Cal tenir en compte que uns danys poden ser coberts pel Consorci de Compensació d’Assegurances i uns altres la seua pròpia assegurança, sempre depenent de les cobertures contractades en la seua pòlissa. El termini per a comunicar el sinistre és de 7 dies des que es produeix o es té coneixement dels fets, i aquesta comunicació pot ser de forma telemàtica, telefònica o per correu postal i s’ha de conservar el número de sinistre facilitat per la companyia asseguradora o Consorci, o còpia de l’enviament de la comunicació realitzada.

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recomana als afectats fer fotografies dels danys, i en la mesura que siga possible conservar les restes dels danys perquè puguen ser avaluats i valorats pel perit i guardar factures i pressupostos dels béns danyats.

No obstant això, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana sol·licita a les administracions que establisquen oficines administratives d’informació i tramitació per a agilitar la valoració dels danys, el pagament de les indemnitzacions i el restabliment dels serveis bàsics. Finalment, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana considera positiu que la Generalitat Valenciana tramite la declaració de zona catastròfica per a ajudar els afectats dels danys produïts per la DANA i adopte les mesures necessàries perquè els municipis afectats puguen tornar al més prompte possible a la normalitat.

Compartir amb: