Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesDíptics i fulletsAmb el menjar, no te la jugues!

Amb el menjar, no te la jugues!

Informació i conscienciació sobre al·lergògens i els drets de les persones consumidores a l’hostaleria

L’Organització Mundial de la Salut xifra que entre l’1% i el 3% de la població mundial pateix alguna al·lèrgia alimentària. Si sumem a la població amb algun pus d’intolerància alimentària, el percentatge puja al 10%.

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana està compromesa amb la sensibilització social en matèria de seguretat alimentària. És important conscienciar a productors i hostalers sobre la norma va i les bones pràctiques per evitar sancions i garantir un consum segur per a tots i totes.

Aquesta campanya pretén la difusió dels drets de les persones consumidores en relació amb els al·lergògens i intoleràncies en el sector de l’hostaleria i fer par cips els hostalers i la societat en general amb un ús responsable que beneficiï a tots i totes.

Què són els al·lergògens? 

Els al·lergògens alimentaris són compostos que poden trobar-se als aliments que consumim i danyen la salut de les persones sensibles a ells. Substàncies innòcues que resulten perjudicials i que es mostren com una amenaça per al nostre sistema immunitari.

L’actual norma va d’al·lergògens alimentaris, tant en l’àmbit europeu com nacional, han suposat un avanç importantíssim en la seguretat alimentària per a les persones amb al·lèrgies o intoleràncies al menjar.

 

 

Consulta tota la informació
Compartir amb: