Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesDíptics i fulletsEls suministraments essencials de la llar

Els suministraments essencials de la llar

Què són els suministres essencials?

Són els serveis d’ús habitual en l’àmbit domèstic: Aigua potable, gas, electricitat i telefonía (fix, mòbil, internet). La seua contractació està sotmesa a requisits formals. Requereixen instal·lacions específiques dins o fora de l’habitatge i una obligació de manteniment d’aquestes. El pagament d’aquests serveis es realitza de forma periòdica.

Requisits per a contractar

 1. Disposar d’un títol legítim m per a habitar l’habitatge (per compra, herència, arrendament,etc)
 2. Haver obtingut la cèdula d’habitabilitat o llicència de primera o segona ocupació.
 3. Tindre el butlle d’instal·lació elèctrica i/o de gas
 4. Ser major de 18 anys.
 5. No tindre deutes pendents en altres punts de subministrament.
 6. Subscriure el corresponent contracte, bé de forma presencial, bé a distància

Recomanacions

Per tal d’evitar incidències o problemes que puguen provocar reclamacions i el transtorn que ens pot suposar, és aconsellable seguir les següents recomanacions, així com ges onar qualsevol consulta a la Unió de Consumidors de València:

 • En els contractes de llum i gas, compara les condicions de potència, ja que és un dels conceptes que més encareix la factura.
 • No acceptes descomptes si no comproves prèviament sobre quin concepte s’aplica, ja que en moltes ocasions no suposa pràcticament reducció de la factura.
 • Demana sempre còpia del contracte en el qual queden reflexades de manera detallada les condicions, tarifes i descomptes a aplicar i durant quant de temps.
 • Intenta contractar sempre en una tenda oberta al públic i evita les contractacions en el domicili, per tal de obtindre les condicions per escrit i signar el contracte quan realment estigues segur del que contractes.
 • Comprova els terminis de permanència així com les despesses per assegurances de manteniment en instal·lacions, ja que no són obligatoris per realitzar el contracte i en nombroses ocasions el contracte de l’assegurança de la nostra llar ja te inclòs eixe servei.
 • Recorda que al donar de baixa el contracte, has de gestionar la baixa també dels serveis addicionals (segurs de manteniment, revisions de les calderes…), ja que la companyia podria seguir facturant per eixos servicis encara que no siga l’empresa que suministra el servei.
 • Si has acceptat un contracte de llum, gas, o per telèfon mitjançant un comercial al teu domicili, i no estàs segur de les condicions, o simplement vols deixar sense efecte el contracte, disposes de 14 dies naturals per no car a l’empresa la voluntat de no formalitzar-lo.
Consulta toda la información
Compartir amb: