Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesDíptics i fulletsCanviar el món comença per tu. Campanya de sensibilització per al consum responsable

Canviar el món comença per tu. Campanya de sensibilització per al consum responsable

Consum responsable és l’elecció de productes i serveis no solament sobre la base de la seua qualitat i preu, sinó també a l’impacte ambiental i social, i a la conducta que prenen les empreses que els elaboren. D’aquesta forma, el consumidor ajuda a defensar els efectes positius d’un consum acurat amb el medi ambient i les persones.

Què podem fer per tal d’aconseguir-ho?

  • DÓNA-LI UN SEGON ÚS ALS TEUS PRODUCTESMoltes coses que tens a casa (roba, calçat, elements de decoració) i vages a tirar poden tornar a utilitzar-se. Recicla’ls o revén-los. Generaràs menys residus.
  • COMPRA ELS ALIMENTS EN ESTABLIMENTS QUE T’OFERISQUEN LA MILLOR INFORMACIÓ SOBRE ELS PRODUCTES. Forma de producció, origen de les matèries primeres, benestar animal… Tria les empreses que inclouen accions de responsabilitat social i mediambiental.
  • OPTA PER CONSUMIR PRODUCTES DE PROXIMITAT. Millores la sostenibilitat de les economies rurals, ja que existeix una relació més directa amb els productes. A més, els agricultors obtenen un preu més just i els aliments són de major qualitat. Aquests productes solen ser més respectuosos amb l’entorn.
  • NO MALGASTES EL MENJAR.Estima la quantitat de menjar que necessites diàriament, no faces menjar demésperaguardar-ho enlaneverai que es faça malbé.
  • EVITA LES COMPRES PER IMPULS. Llig la composició del producte i informa’t de la matèria i les condicions amb les quals es fabrica el producte que compres. També mira de quina forma impacta en el medi ambient i si genera algun dany o injustícia social.
  • NO UTILITZES BOSSES DE PLÀSTIC EN LES TEUES COMPRES. Utilitza bosses de tela, paper o cartó reutilitzables.
  • UTILITZA ENVASOS RETORNABLES O REUTILITZABLES. Evita comprar productes envasats en llandes o molt envasats. Els recipients de plàstic i els pots de cristall són una forma més ecològica de guardar els aliments. Pensa en els residus i el fem que poden generar, i recicla’ls. També poden comprar a granel per a evitar utilitzar envasos.
  • OPTA PER CONSUMIR PRODUCTES FRESCS I ECOLÒGICS. Disminueix el consum de productes industrials, i opta per alimentar-te a força de productes frescs i ecològics. Alhora que cuides la teua salut i al medi ambient contribueixes al desenvolupament sostenible de la teua localitat.
Descarregar tota la informació

 

Compartir amb: