Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors aconsella un consum conscient i responsable en rebaixes

La Unió de Consumidors aconsella un consum conscient i responsable en rebaixes

La Unió de Consumidors aconsella un consum conscient i responsable en rebaixes

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, davant l’inici tradicional hui de les rebaixes per part dels comerços, aconsella un consum conscient, responsable, realitzar un pressupost previ que evite realitzar despeses superiors a les permeses per l’economia familiar i seguir totes les indicacions de les autoritats sanitàries. Enguany l’inici de les rebaixes ve marcat per les restriccions d’aforament i mobilitat a causa de la pandèmia que suposarà una menor reducció de les compres presencials i un increment de les compres online. No obstant això, des de fa uns anys les compres en rebaixes s’han anat desestacionalitzant i per tant, també el pressupost que la ciutadania destina a la compra d’articles en rebaixes. Les contínues campanyes comercials que es duen a terme des de novembre a gener provoquen que el pressupost que la ciutadania destina a compres es distribuïsca entre el Black Friday, el Nadal i les rebaixes.

La liberalització del període de rebaixes permet als comerços poder realitzar-les en els períodes estacionals de major interés comercial segons el criteri de cada comerciant. Encara que molts establiments mantenen la tradició d’iniciar les rebaixes d’hivern el dia 7 de gener, si que solen iniciar descomptes coincidint amb les compres per Nadal, principalment en roba, sabates i complements.

En opinió de Vicente Inglada, Secretari General de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “enguany cal extremar les precaucions, evitar les aglomeracions i dur a terme un consum responsable durant les rebaixes, diversificar les compres i evitar els desplaçaments innecessaris”. En aquest sentit, afig que “les rebaixes han de ser una oportunitat per a adquirir el producte que necessitem a un preu més reduït, sempre controlant la despesa i mai deixar-se portar per impulsos i evitar anar de compres com a forma d’oci”.

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana aconsella realitzar una llista que reculla els productes que realment es necessiten, així com comparar els productes entre diferents tipus d’establiments, grans superfícies i comerç de proximitat. També, suggereix realitzar un consum moderat de les compres amb targeta de crèdit, ja que, encara que pot ser que no immediatament, el cobrament arribarà finalment al compte bancari, per la qual cosa cal avaluar quant despesa pot assumir cada consumidor.

Consells i recomanacions

L’aposta per una compra intel·ligent, conscient i responsable que es defensa des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha de conduir a prendre la precaució fonamental de triar productes seleccionats abans del començament del període de rebaixes, la qual cosa permet conéixer el preu anterior a la rebaixa i evitar caure en la compra de productes d’escassa qualitat o fabricats expressament per a aquestes dates.

– Cal comprovar que la qualitat i garanties del producte siguen les mateixes que en qualsevol altra època de l’any.
– En l’etiqueta ha de constar el preu antic i el rebaixat.
– Les formes de pagament seran les mateixes que en qualsevol altre període.
– El factura simplificada és imprescindible per a realitzar una devolució o reclamació, a més els comerços es troben obligats per llei a facilitar-ho sempre.
– Els productes rebaixats han d’estar clarament identificats i separats dels quals no estiguen rebaixats, per a evitar confusions als clients.
– Els elements amb tares, desfasats o amb deterioracions hauran d’identificar-se com a saldos.
– En les compres online, el termini per a poder retornar el producte adquirit és de 14 dies naturals, havent-se de tindre en compte les possibles despeses accessòries que podria haver d’abonar el consumidor per aquesta devolució, unes despeses que han de vindre reflectits en les condicions de compra del producte.
– És millor optar per comerços adherits al Sistema Arbitral de Consum.
– Davant qualsevol irregularitat sol·licitar el full de reclamacions i acudir als organismes oficials de consum i a la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a tramitar aquesta reclamació, i fer valdre els seus drets.

Compartir amb: