Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors celebra el seu consell autonòmic

La Unió de Consumidors celebra el seu consell autonòmic

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha celebrat el seu Consell Autonòmic, màxim òrgan de representació entre congressos, i en el qual anualment es decideixen les línies d’actuació en matèria de defensa de la nostra organització.

En el Consell Autonòmic celebrat ahir telemàticament motivat per la situació d’alerta sanitària, van participar 30 delegats en representació de les persones associades a la nostra organització en tota la Comunitat Valenciana. En el Consell Autonòmic es va aprovar la gestió de la Junta Directiva i així com el programa d’activitats i les línies de treball per a aquest exercici i es van ratificar els convenis que la nostra organització manté amb altres entitats. En la part econòmica es van aprovar els comptes i el pressupost de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2021.

Durant la celebració del Consell Autonòmic, Mª José López, Presidenta de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, va destacar la gran faena realitzada per l’organització durant els mesos de confinament i va valorar l’important esforç del personal continuar informant, assessorant i tramitant les consultes i reclamacions de les persones consumidores de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, López va assenyalar l’increment de més del 50% de reclamacions en matèria de consum, però va lamentar la falta d’agilitat a donar resposta a les mateixes per part d’algunes empreses.

Per part seua, Vicente Inglada, Secretari General de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana va assenyalar el paper d’interlocució de l’organització amb les diferents administracions i va destacar aportacions en matèria de drets de les persones consumidores en les diferents comissions de reconstrucció amb motiu del *COVID 19.”El nostre paper ha sigut fonamental, per a conscienciar a la ciutadania valenciana, però hem de continuar treballant per a modificar hàbits que impliquen sobretot el compliment de les mesures sanitàries proposades per les administracions per a superar els pitjors moments de la pandèmia”.

Finalment, Mª José López va destacar la importància de les accions i campanyes que s’estan desenvolupant i que informen els ciutadans, i sobretot va deixar constància del caràcter reivindicatiu de l’organització participant en cadascuna de les accions legislatives que afectaven la ciutadania de la Comunitat Valenciana. I Vicente *Inglada, va assenyalar la importància de la nova regulació de la figura del consumidor vulnerable que incrementa el nivell de protecció i que ha sigut una de les reivindicacions de les associacions de consumidors, que posa de manifest la importància d’associar-se i formar part d’aquest col·lectiu per a treballar en la defensa dels seus drets de les persones consumidores.

Compartir amb: