Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaUn 67% dels enquestats utilitza mascaretes FFP2
piensa consumidores

Un 67% dels enquestats utilitza mascaretes FFP2

  • Enquesta de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana sobre “L’ús de la mascareta ”

Les màscares FFP2 són les més utilitzades per les persones consumidores, un 67% declaren que utilitzen aquest tipus de mascaretes, seguit per les quirúrgiques amb un 44,7%, higièniques amb un 18,7%, teles un 16,6% i un 1% les FFP3. Segons aquestes dades, les persones consumidores adquireixen més d’una mena de mascaretes sent amb diferència les FFP2 i les quirúrgiques les més usades entre la ciutadania. Aquestes són algunes de les conclusions de l’enquesta “L’ús de la mascareta” que ha realitzat la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana a 668 persones consumidores amb l’objectiu de conéixer l’ús que realitzen de les màscares, on les adquireixen i el pressupost que destinen mensualment a la compra d’aquestes.

Quant al lloc on compren habitualment les màscares, un 54,8% d’entrevistats afirma que les adquireix en farmàcies, un 31,2% de manera en línia, un 29,1% en supermercats i un 19,5% en una altra mena d’establiments comercials. En aquest cas, també les persones consumidores no es decanten per una mena d’establiment sinó que les adquireixen en diferents comerços, i aposten per la compra en línia de les màscares.

Majoritàriament la ciutadania coneix l’ús, temps de duració dels tipus de màscares, llavats en el cas de les de tela, i com llevar-li-la i guardar-la. Un 78,8% de les persones consumidores coneixen i segueixen les indicacions de les màscares, un 17,9% afirmen que les coneixen però no les segueixen i un 3,3% no les coneix i per tant no les segueix. A més, dels que declaren seguir les indicacions, un 51,2% sempre ho fa, i un 41,7% sovint i un 7,1% només esporàdicament.

L’obligatorietat de l’ús de les màscares ha provocat un increment de la cistella de la compra, un 78% dels entrevistats declaren destinar al mes entre 25€ i 50€ a l’adquisició de les màscares, un 18,3% entre 50€ i 75€ i un 3,7% gasta més d’aquesta quantitat. En aquest sentit, un 98,6% considera necessari que les màscares FFP2 haurien de baixar de preu.

Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, ha valorat de manera positiva la implicació de la ciutadania en l’ús i utilització de les màscares de manera responsable. No obstant això, Inglada considera necessari una reducció del preu de les màscares FFP2, i d’aquesta manera ajudar les persones consumidores a fer front a aquesta nova despesa obligatòria en la cistella de la compra de les famílies.

Compartir amb: