Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors informa de les recomanacions en les compres per Internet

La Unió de Consumidors informa de les recomanacions en les compres per Internet

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha detectat un increment de les consultes i reclamacions relacionades amb el comerç online i motivades per l’increment d’aquesta mena de compres entre la ciutadania en l’últim any degut especialment a la COVID 19.

En aquest sentit, els problemes i dubtes més habituals se centren en els terminis de devolució i costos, retards o incompliment del termini de lliurament, productes que no es corresponen amb l’inicialment adquirit, seguretat d’algunes pàgines i forma de pagament. La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda a les persones consumidores els drets en les compres online, així com consells i recomanacions.

-Utilitzar xarxes segures per a realitzar les compres online. Realitzar les compres des d’una xarxa de confiança com la de casa. No és convenient des d’una xarxa wifi pública, ja que es posaria en risc les teues dades bancàries i personals.

-És recomanable instal·lar un dispositiu antivirus per a tindre una major protecció.

-Abans d’introduir les dades bancàries, així com el número de targeta assegurar-se que l’enllaç de la pàgina web comence per “https”.

-Revisar que l’empresa on es compre assegure una política de privacitat de les dades, drets de compra, serveis d’enviament, devolucions o garanties.

– Guardar o imprimir la factura de compra per si en qualsevol moment cal tramitar una reclamació

-Tindre sempre present que en les compres online el consumidor disposa de 14 dies per a desistir, penedir-se o retornar el producte comprat sense haver de donar cap explicació. No obstant això, el consumidor ha de tindre en compte les possibles despeses accessòries que podria haver d’abonar per aquesta devolució, unes despeses que han de vindre reflectits en les condicions de compra del producte

-En les compres online optar millor per la targeta prepagament, targetes de crèdit limitat o *Paypal, vigilant la seguretat de les pàgines web i evitant les transferències bancàries i ingressos en compte.

-Revisar periòdicament els pagaments de la targeta de crèdit, i vincular aquestes operacions bancàries al telèfon mòbil, d’aquesta forma en cada moviment avisarà amb un missatge al telèfon.

-Per a una major seguretat utilitzar contrasenyes segures que no siguen susceptibles de ser descobertes, combinant lletres, noms i diferents caràcters.

-Moltes persones comparteixen en les xarxes socials les seues experiències de compra en alguna pàgina web. Abans de realitzar qualsevol compra online, llegir les opinions d’altres usuaris, tenint en compte que algunes poden no ser fiables.

Finalment, Vicente Inglada Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda que davant qualsevol problema amb la compra online i sempre que s’haja realitzat el pagament amb targeta, el consumidor podrà recuperar els diners de l’article, després de la corresponent reclamació i comunicació a l’entitat bancària.

 

Compartir amb: