Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors recomana adquirir articles de qualitat per a Halloween

La Unió de Consumidors recomana adquirir articles de qualitat per a Halloween

Vicente Inglada ”reutilitzar articles d’altres anys i elaborar la decoració de la llar suposa no solament un estalvi econòmic sinó també un consum responsable”

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, UCCV, davant la celebració demà de la festa d’Halloween, recorda la importància d’adquirir productes segurs i que complisquen la normativa de qualitat, així com hàbits d’alimentació saludables. A més, recomana revisar els articles que es tinguen a casa d’anys anteriors que es puguen reutilitzar i elaborar els articles que es vagen a utilitzar per a la seua decoració; d’aquesta manera s’evitarà no solament un desemborsament econòmic sinó que es fomenta un consum responsable.

Cada any són més els ciutadans que se sumen a aquesta festa de tradició anglosaxona. Moltes persones estan ja en aquestes dates prèvies preparant tal celebració, en molts casos, deixant-se portar pels nombrosos reclams presents en multitud d’establiments comercials o anuncis de convocatòries de festes. Per #això, des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana volem recordar la importància d’adquirir productes segurs i que en tot cas hagen passat els diversos controls de qualitat requerits. En cas d’irregularitats, Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana anima a les persones consumidores a presentar les reclamacions oportunes.

En aquest sentit, i a causa de la quantitat de ciutadans que adquireixen articles relacionats amb aquesta festivitat, reclama a les administracions públiques competents la realització de més inspeccions, per a evitar els abusos i la inseguretat que puga patir el consumidor durant aquesta celebració.

Finalment, i des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, volem traslladar una sèrie de consells a les persones consumidores i usuàries de cara a les seues compres per a la festa d’Halloween i el que és més important, per a viure aquesta festa amb seguretat i habite saludables.

– Conservar sempre les factures, tiquets o justificants de compra per a una posterior reclamació. Des de la Unió de Consumidors volem recordar que aquest comprovant de compra ha de contindre sempre el nom del producte, el seu preu, la data d’adquisició i el nom i el CIF (Codi d’Identificació Fiscal) de l’establiment.

– Les disfresses destinades a menors de 14 anys són considerats joguets i han de tindre la marca de CE i el nom i direcció del fabricador, així com els advertiments d’ús i un codi que permeta identificar el joguet. Així mateix, hem de fixar-nos que l’etiqueta garantisca que els teixits tenen una combustió lenta i no contenen peces xicotetes o perilloses per al menor. Per a evitar caigudes i/o lesions la disfressa ha d’adaptar-se al cos del menor i els seus accessoris (bastons, espases, ganivets…) han de ser blans i flexibles.

– Quant a les llepolies i dolços, dosar les quantitats a consumir així com fomentar el reemplaçament de dolços per aliments com a mandarines, **frutillas, plàtans, pomes, fruita seca etc.

– Quan compre una màscara, fixe’s que està feta amb materials transpirables, que els forats per als ulls permeten una visibilitat completa i que els orificis del nas permeten respirar amb facilitat.

– Si usarem perruca hem de comprovar i assegurar-nos que està fabricada amb materials ignífugs.

– Si usarem maquillatge, en el seu etiquetatge ha d’aparèixer, com a mínim, el nom del producte, el del fabricador, la data mínima de caducitat, el número de lot i els seus components. És important que el maquillatge siga hipoal·lergogen i sobretot que no continga plom, un material tòxic per a la pell i la salut. Des de la Unió de Consumidors recomanem els usats en el teatre. Com a precaució, es pot aplicar el producte en una xicoteta proporció en alguna part del cos, com el dors de la mà, i si al cap d’una estona es comprova que no ocasiona cap efecte advers, aplicar-ho amb normalitat. Així mateix, postissos com a nassos, berrugues, barbetes, bigots, barbes i altres han d’estar testats dermatològicament per a no produir al·lèrgies.

– Si usarem dentadures o qualsevol altre objecte que s’introduïsca en la boca hem de verificar que no continguen elements químics perjudicials per a la salut, perquè molts poden portar plom, del qual ja hem explicat la seua toxicitat. A més, les càpsules amb productes viscosos que simulen sang han d’estar perfectament etiquetades i els seus ingredients han de ser aptes per a la salut.

– Si la nostra idea és usar **lentillas hem de tindre en compte que aquests accessoris només han d’adquirir-se en un establiment d’òptica i han de ser adaptats i supervisats per un òptic o **optometrista. Així mateix, cal tindre cautela amb les coles de certes pestanyes postisses, perquè poden provocar irritacions en ulls i pell.

– També és recomanable comprar preferentment en establiments i comerços adherits al Sistema Arbitral de Consum.

Compartir amb: